Vona bejelentette: pártot alapított

A Jobbik egykori elnöke közölte, senkivel nem lépnek szövetségre, a reformkoriság mentén politizálnak majd.

2023. 09. 07. 10:27
Vona Gábor
Budapest, 2015. január 31. Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédet mond pártja évértékelõ rendezvényén Budapesten a Dürer Rendezvényházban 2015. január 31-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatér a pártpolitikába Vona Gábor, aki bejelentette, a Második Reformkor Egyesület párttá alakul. 

A Jobbik korábbi vezetője közösségi oldalán közölte, három alapja van a pártnak, az egyik egy jövőkép, ami a párt neve, azaz a reformkor. 

–  A Második reformkor lehet az önszerveződő Magyarország, az önbecsüléssel bíró társadalom, valamint az összetartó ország legszebb jövőképe –

 mondta Vona, aki második pontként a politikai szemléletről beszélt, amiért szerinte nem ideológiai ketrecekben lehet harcolni, hanem ezek felett állva.  Harmadik pontként a konkrét ügyeket, törvényjavaslatokat említette, amelyekkel pártja foglalkozni kíván. – Ezzel a három dologgal együtt született meg egy új politikai identitás, a Második reformkor politikai identitása – mondta, jelezve, ezek miatt érzete úgy, hogy ki kell lépni a civil életből, be kell lépni a pártok világába. 

– Nem tudunk civil szervezetként eleget tenni, ki kell hajózni a pártpolitika tengerére

 – mondta. Elismerte, hogy már most is sok párt van, „de hiába a sok párt, bennünket nem képvisel egyik sem, mi képviseljük magunkat”. Jelezte még, hogy a politikai szemlélet a reformkoriság lesz, és politikai identitásuk a függetlenség és a szuverenitás lesz,  senkivel nem fognak össze, nincs politikai szövetség egyik oldallal sem. 

 


Borítókép: Vona Gábor (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.