„Vona egyszer már cserben hagyta a választókat”

A Jakab Péter vezette Nép Pártján szerint az ellenzéki szavazók tudják, Vonától változásra nem számíthatnak.

2023. 09. 07. 15:35
Vona Gábor Jakab Péter
Forrás: Jakab Péter Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Aki egyszer már lelépett, cserben hagyva a választókat, az máskor is megteszi – így reagált Vona Gábor pártalapítására a Jakab Péter vezette Nép Pártján néppárt. Molnár Enikő a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott 

a Második Reformkor, mint párt megalakulásáról, hogy ezt az ellenzéki szavazók is tudják, így érdemi változásra nem számít Vona Gábor visszatérésével.

– Az a tény ráadásul, hogy Vona mindennemű összefogást elutasít az ellenzékkel, azt sugallja, mintha a Fidesz küldte volna vissza – mondta Molnár Enikő a Jobbik volt elnökének visszatérésére utalva.

Vona Gábor Jakab Péter és Márki-Zay Péter után jelentette be, hogy ő is pártot alapít. Előzetes sajtóhírek alapján már lehetett számítani az egykori Jobbik-elnök „nagy dobására”, lapunk forrásai is azt állították, 

Vona ismét a pártpolitika színpadára lép. Eredeti tervek szerint  a Második Reformkor Egyesület elnöke ezt szombaton a Kőbányai Művelődési Házba összehívott lakossági fórumon jelentette volna be, ám úgy tűnik, a hír megelőzte a debütálást.

Vona 2018-as jobbikos távozása után szanaszét szakadt a párt, azóta legalább négy új párt alakult egykori Jobbik-tagok kezdeményezésére. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke annyit mondott, hogy Vona Gábornak 2016-ban kellett volna új pártot alapítania, nem a Jobbikot kisiklatnia. 

Vona térítette el a Jobbikot a baloldal felé, nyíltan az általa »XXI. századinak« nevezett Momentummal keresve a szövetséget. Most már komolytalan ez a sok baloldali párt, néhány hete jegyezték be Márki-Zay pártját, és Jakab Péter mozgalma is most alakult párttá

– fogalmazott Novák Előd, hozzátéve, ráadásul Vonának az elmúlt évekből tán legismertebb javaslata, hogy az önkormányzatok legyenek pártmentesek, erre meg fél évvel az önkormányzati választás előtt pártot alapít. – Hiteltelen, és talán még mindig nem tudja, hogy fiú-e, vagy lány – tette hozzá Novák Előd.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnöke úgy fogalmazott, üdvözli a Jobbik egykori elnökének visszatérését a közéletbe, várta, bízik benne és számított is rá. A pártelnök közölte,

a magunk részéről régóta szorgalmazzuk, hogy hasonló, jobboldali-centrista értékalapokon álló pártok, szervezetek szövetségeket kössenek a Fidesz nemzetellenes és korrupt rendszerével szemben, valamint megfelelő alternatívát mutassanak fel a baloldali pártok ellensúlyozására.

Gyöngyösi sok erőt és kitartást kívánt Vona Gábornak ebben a küzdelemben.

Borítókép: Vona Gábor és Jakab Péter (Forrás: Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.