Még egy hétig pályázhatnak a pedagógusok a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjra

Havi nettó 75 ezer forint pluszpénz ütheti a tehetséggondozásban részt vevő tanárok markát, amennyiben benyújtják a pályázatukat. A Köbüki ösztöndíj feltételein egyszerűsített a minisztérium, és bővítették a pályázók körét is.

2023. 10. 05. 9:53
HORVÁTH Péter
Budapest, 2023. augusztus 17. Csák János kulturális és innovációs miniszter (b) és Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kezet fog, miután együttműködési megállapodást írak alá a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Nemzeti Pedagógus Kar között a minisztérium könyvtártermében 2023. augusztus 17-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Október 12-ig lehet jelentkezni a Nemzeti tehetség program részeként meghirdetett Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjra – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium. A tárca még augusztus végén hirdette ki a tanárok számára elérhető ösztöndíjat. Azóta egyszerűsítettek a pályázati feltételeken és a visszajelzések alapján bővítették azoknak a tehetséggondozó tevékenységeknek a körét, amelyekkel 

a pedagógusok sikeresen pályázhatnak a havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjra. 

Az ösztöndíj elnyerése nem jár többletfeladattal a támogatásban részesülő pedagógusoknak, ugyanakkor ösztönzést jelenthet a megkezdett munka folytatására annak érdekében, hogy Magyarországon egyetlen tehetség se vesszen el. A pályázat megtalálható a www.emet.gov.hu oldalon.

A tárca kiemelten várja azoknak a tanároknak a jelentkezését, akik tehetséggondozó képzésen vettek részt, tehetségmentorálást végeznek, tehetségműhelyt vezetnek, sikeresen készítették fel diákjaikat tanulmányi versenyekre, valamint várja azoknak a pedagógusoknak a pályázatát is, akik úgynevezett kedvezményezett, fejlesztendő vagy komplex programmal fejlesztendő járásban dolgoznak. A pályázatok elbírálásánál figyelembe veszik – a benyújtott pályázatok számára tekintettel – a pályázatok benyújtásának időbeli sorrendjét, valamint a feltételeket úgy határozták meg, hogy a pályázatot  az ország minden térségéből egyenlő eséllyel lehessen benyújtani.

– Magyarország kormánya és a Nemzeti tehetség programot működtető Kulturális és Innovációs Minisztérium elkötelezett a tehetségek támogatása mellett, hiszen a nemzet kiválóságai azok, akiken keresztül a jövő reménye a jelenben is megnyilvánul. Ezért közös nemzeti érdek és hosszú távú befektetés a fiatalok felkarolása, tehetségük kibontakoztatása. A tárca kiemelt célkitűzése, hogy a tehetséges magyar fiatalokat segítő tehetséggondozó szakemberek erkölcsi és anyagi elismerésben részesüljenek; ezt szolgálja a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíj, amely a Nemzeti tehetség programon belül támogatja és tehetséggondozó munkájuk folytatására ösztönzi a pedagógusokat. A tehetséggondozás ugyanis nem képzelhető el olyan elhivatott oktatók nélkül, akik felismerik a diákok értékeit és egyengetik a tehetségek útját – olvasható a tárca közleményében. 

Borítókép: Csák János kulturális és innovációs miniszter (b) és Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kezet fog, miután együttműködési megállapodást írak alá a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Nemzeti Pedagógus Kar között a minisztérium könyvtártermében 2023. augusztus 17-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.