Lovas rendőrök lepték el a magyar erdőket

A készenléti rendőrség speciális elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesített szolgálatot a területen.

2023. 11. 28. 9:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális erdei tevékenységek – természeti környezetet károsító terepmotorozás, orv- és jogosulatlan vadászatok, hulladéklerakás, illegális fakitermelés – ellen indított akciósorozatot a Vérteserdő Zrt., a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a területileg illetékes rendőrkapitányságok és a közlekedési hatóság a társaság által vagyonkezelt erdőkben. 

A rendőrségi tájékoztatás szerint az összehangolt ellenőrzés-sorozat 2023 júniusában vette kezdetét, és a mai napig tart. Mint fogalmaztak, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak az erdőgazdasággal és az erdészeti hatósággal hosszú évekre visszanyúlik az együttműködése. A jövőben is fontosnak tartják a folyamatos konzultációt, a közös fellépéseket. 

Az akciósorozat részeként kiemelten ellenőrzik a turistautakat, a földutakat, az erdőterületre bejutási pontokat. 

A szankcionálás módja széles körű. – A tetten ért elkövetőkre a cselekmény súlyától függően bírság szabható ki, de szabálysértési vagy büntetőeljárás is indítható ellenük – olvasható a közleményben.

A rendőrség munkatársai speciális elektromos meghajtású motorokkal is dolgoznak (Forrás: Police.hu)

Jelezték, a közös szolgálatba ezúttal a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai mellett a Készenléti Rendőrség munkatársai is bekapcsolódtak, akik 

speciális elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesítettek szolgálatot a területen.

Azért volt nagy jelentősége, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei is bekapcsolódtak az akcióba, mert mind a hangtalan motorosok, mind a lovasok az erdőben olyan helyekre is be tudtak menni, amit autókkal egyáltalán nem, míg gyalogosan csak időigényesen tudtak volna megközelíteni a helyi rendőrök.
Borítókép: A rendőrség akcióban (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.