Karácsony Gergely új szelfivel várta az árhullámot + galériák

A főpolgármester csónakba ült és közösségi oldalán nyugtatta a budapestieket.

2023. 12. 28. 12:56
Karácsony Gergely Tüttő Kata Forrás: Facebook/Karácsony Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna áradása több helyen okoz fennakadásokat az országban, és Budapesten is súlyos a helyzet. A főváros vezetése ezekben a napokban ismét bebizonyította, hogy csak a közösségi médiában tudják megfelelően igazgatni a várost.

A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy a Római-parton bejgli helyett homokzsákokat töltöttek karácsonykor is. Az itt lakóknak önerőből homokzsákokat kellett pakolniuk és mobilgátakat építeni, hogy megvédjék a terület alacsonyabban fekvő részeit.

Arról is beszámoltunk, hogy a főváros vezetése árvízi védekezés helyett szabálytalan faültetésbe kezdett a Római-parton. Nagy botrány robbant ki a Római-parton frissen telepített, az árvízi védekezést akadályozó fák ügyében, ugyanis egy helyi ingatlantulajdonos, miközben a főváros helyett védte a római-parti ingatlanokat, kivágta a néhány héttel korábban ültetett facsemetéket.

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze szerint 250 ezer forintos kár keletkezett a csemeték kivágásával, azt azonban nem vette figyelembe, hogy

a balliberális városvezetés jelenleg az árvízzel kapcsolatban tanúsított tétlenségével a teljes Római-partot veszélyezteti,

ahol nagyságrendileg 500 milliárdos ingatlanvagyon található.

Budapest baloldali városvezetése az árhullám tetőzése ellenére sem veszi komolyan a Római-partot veszélyeztető áradást. A helyiek védekezési törekvéseit pedig tovább nehezítik a katasztrófaturisták.

Karácsony Gergely főpolgármester másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Buda-észak árvízvédelmi szakaszon, és a budai, illetve a pesti alsó rakpartot is lezárták már hétfőn a gépjárműforgalom elől, ám

a Római-parttal nem foglalkozik a főváros vezetése.

Bár hivatalból lezáratni csak hét méter felett kell, emberségből mégis szükség lenne erre a lépésre, ugyanis a területen kétezer ember él, és sok a bámészkodó a partszakaszon, ezért magas a balesetveszély kockázata is.

Karácsony Gergelynek ezekre a problémákra is megvan a maga megoldása, ami szokásos módon kimerül a posztolásban.

A főpolgármester csónakba ült helyettesével, a szocialisták EP-listáját vezető Tüttő Katával, hogy személyesen győződjön meg a Duna magas vízállásáról, s erről fotót is megosztott a közösségi oldalán.

„A Duna egyszerre gyönyörű és félelmetes” – állapította meg korábbi költői bejegyzésében a főpolgármester, és igyekezett megnyugtatni a fővárosiakat:

Bár a várost a 2013-as rekordárvíz óta nem érte jelentősebb árhullám, a fővárosi önkormányzat szakemberei azóta is folyamatosan dolgoznak a város árvízvédelmének megerősítésén.

„Munkájuk eredményeként több új gátszakasz is elkészült az elmúlt időszakban,

így most sokkal nyugodtabban várhatjuk az árhullámot

– tette hozzá Karácsony Gergely.

Borítókép: Karácsony Gergely és Tüttő Kata egy csónakban (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.