Majka díszpolgár lesz

Ózd városa kitünteti a népszerű előadót, Majoros Pétert. Az átadót pénteken este tartják a Tiszti Casinóban.

Forrás: BOON2023. 12. 08. 8:29
Majka
Velence, 2015. július 17. Majka (Majoros Péter) lép fel a 40. alkalommal megrendezett Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2015. július 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népszerű előadót és műsorvezetőt, Majoros Pétert a beceneve mellett Ózdi Hősnek is hívják. Ez arra vezethető vissza, hogy bő két évtizede az egykori kohászvárosból indult a pályája, melynek első állomása a Való Világ című realityshow volt. Akkor derült ki, hogy a zenéléshez is van érzéke. Hamarosan megismerte a nevét a szakma, a slágereken keresztül pedig a szélesebb közvélemény is. Majka jelenleg az ország egyik legnépszerűbb előadója, és nemsokára szülővárosának díszpolgára lesz. Az átadóünnepséget pénteken este tartják a Tiszti Casinóban – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál.

Számomra díjakat kapni mindig jó érzés, mert valamilyen szinten visszaigazolja mindazt a munkát, amit az elmúlt évtizedek alatt elvégeztem. Abban viszont van valami különleges, ha azon a helyen gondolnak az emberre, ahol született, ahonnan származik. Hosszú ideje nem élek már Ózdon, de a város és az emberek mindig megmaradtak a szívemben. Úgy látszik, hogy ez fordítva is igaz, mert rám gondoltak a város legrangosabb elismerése kapcsán

 – mondta a lapnak Majoros Péter, aki a távolság ellenére is ápolja a korábbi kapcsolatait. A szülei már nem élnek, de a családból többen is Ózdon maradtak, és a fiatalkori barátokkal is gyakran beszél, találkozik.

Az ember az évek, évtizedek múlásával nyilván változik, a természete viszont ugyanaz marad. Az ismertség ellenére én megmaradtam annak a közvetlen srácnak, aki egykoron voltam

– folytatta az előadó. Hozzátette:

Nemhogy telik, rohan az idő. Huszonegy éve hagytam el Ózdot, és mennyi minden történt azóta! Amikor lehetőségem van néhány órát itthon tölteni, akkor szétnézek a városban. Sok minden más lett, fejlődött. Ugyanakkor olyan helyek is megmaradtak, amihez számtalan fiatalkori emlék fűz. Ilyenkor lehet nosztalgiázni, felidézni a régmúltat.

 

Majka lesz az ötvenharmadik díszpolgár

A napi hajtásban Majka életét a zene, a tévé és a család teszi ki. Fesztiválszezonban egymást érik a fellépések, ősztől tavaszig pedig a különféle szórakoztató műsorok felvétele és az alkotás tölti ki a mindennapjait.

Szűkebb hazájában az ember mindig jobban szeretne bizonyítani, valamint a fiatalkori emlékek, élmények is előjönnek. Hajlamos vagyok nosztalgiázni. Számomra más érzés Ózdon vagy borsodi városokban zenélni, mint az ország más pontjain. Ezzel azonban szerintem semmi baj nincs. Ilyenkor eljönnek a bulira azok az emberek, akikkel felnőttem, a régi ismeretség okán nyilván velük más a nexusom. Tudom, hogy Miskolcon, Ózdon, Kazincbarcikán, Tiszaújvárosban ők is ott vannak a színpad előtt, az pedig talán természetes, hogy szeretnék nekik az átlagosnál is jobban megfelelni. Ez így lesz a jövőben is. Immáron szülővárosom díszpolgáraként

– nyilatkozta Majoros Péter, aki időrendben az ötvenharmadik díszpolgára lesz Ózdnak. Az elismerést 1972 óta adományozzák az arra érdemes, városi kötődéssel rendelkező személyeknek.

 

Borítókép: Majka (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.