Rekordévet zárt a születésnapos MÁVDirekt

Idén már a MÁV–Volán-csoport színeiben a Volánbusz ügyfélszolgálati feladatait is ők látják el.

Forrás: MTI, mavcsoport.hu2024. 01. 20. 11:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 750 ezer hívást bonyolított tavaly a MÁV-Start telefonos ügyfélszolgálata a MÁVDirekt, soha ennyi hívást nem kezeltek a szervezet tízéves fennállása alatt – közölte szombaton a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

A közlemény emlékeztet arra, hogy tavaly elindították a mesterséges intelligencia által működtett robotasszisztenst, az Elvirát, amely 333 ezer alkalommal segítette az utasokat.

Az idén már a MÁV–Volán-csoport tagja, a Volánbusz ügyfélszolgálati feladatait is a MÁVDirekt látja el.

Idén májustól a MÁV-VOLÁN-csoport tagja, a Volánbusz ügyfélszolgálati feladatait is a Mávdirekt látja majd el. Újításként a Mávdirekt kétlépcsős menürendszert kapott, rövid várakozási időt és gyors ügyintézőhöz jutást biztosít. Az átlagos várakozási idő 2023-ban alig 39 másodperc volt – tették hozzá. Megjegyezték, hogy már az első évben nagyjából 540 ezer hívás futott be a MÁVDirekthez. 

Az elmúlt tíz évben összesen több mint 5,6 millió telefonhívás érkezett a telefonos ügyfélszolgálathoz.

A beérkező telefonhívások kezelése mellett az utasok e-mailben érkező kérdéseire is válaszolnak, melynek száma 2014-ben még épp elérte a 19 ezret, 2023-ra viszont már csaknem 57 ezer írásos választ küldött ki a MÁVDirekt, főként a díjszabási és menetrendi kérdésekre válaszolva – tették hozzá.

Forrás: Mávcsoport.hu

A tavaly januárjában szolgálatba állt Elvira egy önkiszolgáló rendszerbe ágyazva válaszokat képes adni a belföldi menetrendi kérdésekre. Elvira célzott kérdéseket tesz fel az érdeklődőknek és több milliónyi közlekedési adatból a kiajánlás során az utazási igényeknek leginkább megfelelő menetrendet mondja el – írták.

A robotasszisztens októbertől újabb funkcióval bővült, ha a hívó fél mobiltelefonszámról érdeklődik, sms küldésével is meg tudja adni a választ – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.