DK a Klubrádió botrányos cikkéről: Ez nem egy fontos ügy! + videó

Arató Gergely szerint a Klubrádió obszcén cikke nem fontos ügy, Jakab Péter kikerülte a válaszadást, Jámbor András pedig megfutamodott a Magyar Nemzet kérdései elől. Illés Boglárka fideszes országgyűlési képviselő felszólította a baloldal női politikusait, hogy mondjanak véleményt a botrányról.

2024. 02. 13. 15:34
ARATÓ Gergely
Budapest, 2023. november 28. Arató Gergely, a DK vezérszónoka felszólal a gyermek után járó pótszabadság biztosításának feltételeirõl szóló törvénymódosítási javaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. november 28-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin és Varga Judit lemondását követően jelent meg a Klubrádió oldalán Arató Andrásnak az a véleménycikke, ami hatalmas felháborodást keltett. Az írás először Kurvák cseréje címmel jelent meg. Ahogyan arra a Magyar Nemzet egyébként felhívta már a figyelmet, eddig sem a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, sem a Klubrádió nem reagált a lap által a témában feltett kérdésekre, és az ellenzéki politikusok sem. Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció árnyék-kormányszóvivője például csak annyit válaszolt, hogy „A Magyar Nemzetnek nem szeretnék válaszolni.”

Arató Gergely, a DK kormányprogramért felelős árnyékminisztere viszont azt mondta, hogy elutasítja, ha valaki nőkről lealacsonyító módon beszél, azt is hozzátette, hogy ez a saját véleménye és nem a pártjáé, hiszen mint fogalmazott, nem alakítanak ki újságcikkekről álláspontot.

Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke nem volt hajlandó a témában egyenes választ adni, így nem ítélte el a cikket és annak tartalmát, szokásához híven azt hajtogatta csupán, hogy fel kell oszlatni az Országgyűlést. Érdemi választ szintén nem volt hajlandó adni a Magyar Nemzetnek a Párbeszéd- frakcióban ülő Jámbor András sem.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese már korábban is elítélően nyilatkozott a cikkről, most a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy az, ahogyan az elmúlt hetekben a baloldal viselkedik nagyon visszatetsző és minősíthetetlen, hiszen csak a saját pecsenyéjüket sütögetik. Az LMP álláspontját pedig Kanász-Nagy Máté ismertette, szerintük bárkiről így beszélni visszataszító.
 

 

Hol vannak ilyenkor a Donáth Annák, Dobrev Klárák, Vadai Ágnesek és Kunhalmi Ágnesek?

– ezt a kérdést tette fel Illés Boglárka. A Fidesz országgyűlési képviselője felszólította a baloldali női politikusokat és közszereplőket, hogy mondjanak véleményt az ügyről. A politikus szerint megengedhetetlen, hogy a XXI. században, Magyarországon nőkről így beszéljenek.

Borítókép: Arató Gergely, a DK kormányprogramért felelős árnyékminisztere (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.