Vandál macska, tömegbunyó az EL-meccs után, pusztító tűzvész Spanyolországban – ezek a hét videói

Heti videós összeállításunkban megtekinthető, hogyan járt pórul a garázdálkodó vandál macska, ami egy növénnyel folytatott harcot. Felvételeket közlünk arról is, miként jön az ukrán emberekért a helyi Gestapo, és megmutatjuk, hogy néz ki az a kiégett spanyol lakóház, amelynek kigyulladása legkevesebb négy ember életét követelte.

2024. 02. 24. 6:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább nőhet a brutális lakástűz áldozatainak száma, legkevesebb négy ember meghalt és tizenöten megsérültek a csütörtök délutáni, történelminek minősített valenciai lakástűzben.

„Amikor eljön érted a Gestapo” – embervadászat Kárpátalján a háborúban. Hatalmas méreteket öltött Ukrajnában a kényszersorozás. A 18 és 60 év közötti hadköteles férfiakat az utcáról, a boltokból és az otthonaikból hurcolják el a maszkos egyenruhások. Kárpátalján sokszor a nők zavarják el a más megyékből érkezett embervadászokat, akiket, ha nem bandába verődve portyáznak, már meg is vernek.

Lecsaptak a rendőrök a ferencvárosi dílerekre. Három és fél kilogramm kábítószert foglaltak le a IX. kerületi rendőrök, öt embert őrizetbe vettek.

Az ajtó előtt vandál macska garázdálkodott, pont sikerült levideózni, ahogy pórul járt. Egész héten szemlélte a videó feltöltője, amint egy jóllakott fekete-fehér macska az ajtaja előtti dísznövénnyel vív véget nem érő csatát.

Elszabadultak az indulatok, brutális verekedés tört ki Prágában a Sparta és a Galatasaray meccse után.

Egy fekete maszkos világsztár, Kanye West a lelátón és egy hazai gól Milánóban. A labdarúgó Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntős párharcok keddi első felvonásán: Internazionale–Atlético Madrid 1–0, PSV Eindhoven–Borussia Dortmund 1–1.

Válogatottunk segédedzője a félpályáról pipálta le a játékosokat. A csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt délben edzett a magyar férfi-kosárlabdaválogatott Reykjavíkban. Könnyű, átmozgató, amolyan tizenkettő egy tucat edzés volt ez, de csak a végéig. Akkor a felezővonaltól kellett a kosárba találni, és egy nem várt ember lépett elő főszereplővé: Sabáli Balázs, a szövetségi kapitány egyik segítője.

Történelmi holdra szállást hajtott végre egy amerikai vállalat. A bravúros leszállást követően fél évszázad után az Egyesült Államok visszatért a Hold felszínére. A texasi Intuitive Machines első kereskedelmi vállalkozásként juttatott űrhajót a Holdra.

Robbantások és merényletek az orosz–ukrán háborúban. Az Északi Áramlat gázvezeték, a Krími híd, víztározók, fegyver- és lőszerraktárak, olajtárolók és fontos emberek – a háború elmúlt két éve alatt számos olyan merénylet történt, amivel az oroszok és az ukránok is megpróbálták aláásni egymás lehetőségeit a fegyveres harcokban.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.