Lemondásra szólították fel az elítélt Varju László DK-s képviselőt

Kocsis Máté kijelentette: az elítélt képviselőnek a közéletből is távoznia kell.

2024. 02. 22. 14:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Le kell mondania Varju Lászlónak, az elítélt Gyurcsány-párti képviselőnek – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban, a kormánypárti frakciók kihelyezett ülése után tartott sajtótájékoztatón. A fideszes politikus hozzátette: Varjunak a közéletből is távoznia kell.

Mint arról lapunk tudósított, a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bíróság testi sértés bűntettében hozott döntését, és bűnösnek mondta ki Varju Lászlót. Mivel a megváltoztatott döntés ellen lehetőség van másodfellebezésre, amivel élt a DK-s politikus és jogi képviselője, az ebben a vádpontban hozott másodfokú döntés nem emelkedett jogerőre.

Varju László nem válaszolt arra a kérdésre, hogy lemond-e országgyűlési képviselői mandátumáról. A Demokratikus Koalíció (DK) garázdaság és választás rendje elleni bűncselekmény miatt jogerősen elítélt parlamenti képviselője a bírósági ítélet kihirdetése után, néhány DK-s aktivista által körülvéve, egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy 

szerinte törvénysértő ítélet született, bár azt nem árulta el, hogy miért tartja jogszabályokba ütközőnek a bírói döntést.

Hozzátette, megvárják, amíg írásban is megkapják az ítéletet annak indokolásával együtt. Ezután a Gyurcsány-párti képviselő nem volt hajlandó válaszolni a sajtó többi kérdésére, és távozott.

Borítókép: Varju László a vádlottak padján (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.