Márki-Zay így rágalmazta Novák Katalint és Balog Zoltánt élő adásban + videó

Nem volt könnyű dolga a Hír TV Napi aktuális című műsor mai műsorvezetőjének. Az adás vendége, Márki-Zay Péter ugyanis súlyos magyarázkodásba kezdett elhíresült kijelentése okán, majd rágalmazó mondatokkal folytatta ámokfutását.

Forrás: Hír TV2024. 02. 19. 21:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napi aktuális ma esti adásában nyilatkozó Márki-Zay Péter nemcsak arról magyarázkodott, hogy félreértették elhíresült mondatát, azt is kijelentette: azt szeretnék, ha a Fidesz–KDNP-kormány megbukna.

A baloldal bukott kormányfőjelöltje szerint: a pedofil ügyben az elkövetőknek a legsúlyosabb büntetést kell kiszabni. A beszélgetés ezt követően egy viszonylag élesebb hangú vitával folytatódott, amikor Márki-Zay Péter és a műsorvezető Novák Katalin kegyelmi üggyel kapcsolatos kijelentéseit taglalta.

A nemrég alakult újabb balliberális törpepárt (MMM) elnöke azzal vádolta meg ezután az interjúban Orbán Viktort, hogy szerinte „ő tudott a kegyelmi ügyről, mégis hallgat”.

A műsorban szó volt még arról is, hogy Novák Katalin és Varga Judit elismerték, hogy hibáztak, levonták a következtetést és lemondtak, illetve hogy a köztársasági elnöki kegyelmet csak ritkán indokolt eddig államfő, az erre vonatkozó jogszabály szerint nem kötelező ezt megtennie.

Márki-Zay Péter a beszélgetés egy pontján azzal vádolta meg Balog Zoltán püspököt, hogy „intim kapcsolatot folytatott Novák Katalinnal”, ekkor a műsorvezető szólt, hogy ez a kijelentése akár ki is merítheti a rágalmazást. Erre válaszul ajánlotta a pártelnök az Amerikai Népszava ide vonatkozó cikkét.

A több mint tízperces interjúban Márki-Zay Péter, mint EP-listavezetői jelölt és polgármester(jelölt) beszélt a két titulussal kapcsolatban. Mint egyebek mellett kifejtette: ha a hódmezővásárhelyiek rá szavaznának, akkor ő a várost választja.

A teljes beszélgetés alább megtekinthető:

Borítókép: Márki-Zay Péter, a baloldal bukott kormányfőjelöltje (Forrás:HírTV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.