Több melegrekord is megdőlt

Több melegrekord is megdőlt kedden, a szokásosnál sokkal enyhébb volt az időjárás.

Forrás: BAMA2024. 02. 28. 20:34
Megdőlt a melegrekord, rég volt ennyire enyhe az idő
Fotó: PEXELS
Megdőlt a melegrekord, rég volt ennyire enyhe az idő Fotó: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden – közölte a HungaroMet a honlapján szerdán.

Megdőlt a melegrekord, rég volt ennyire enyhe az idő
Fotó: PEXELS
Megdőlt a melegrekord, régen volt ennyire enyhe az idő
(Fotó: PEXELS)

Kedden folytatódott a Magyarországtól délnyugatra elhelyezkedő ciklon előoldalán a meleg levegő beáramlása a Kárpát-medence fölé.

 

Megdőlt a melegrekord: 15 foknál magasabbat is mérhettek több helyen

Az ilyenkor átlagosnál több fokkal melegebb időben sokfelé 15 Celsius-fok, a Tiszántúlon többfelé 20 fok felett alakultak a napi csúcsértékek.

Körösszakálon 22 fokot mértek, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó napi maximum-hőmérséklet rekordja. A korábbi rekordot, 19,7 fokot még Sopronban mérték 1998-ban.

Közölték azt is, hogy a fővárosban a hajnali melegrekord dőlt meg kedden, Lágymányoson ugyanis csupán 9,1 fokig hűlt le a levegő. A korábbi rekord 8,4 fok volt, amelyet Budapest Vár állomáson mértek még 1897-ben – írták.

Borítókép: illusztráció (Fotó:PEXELS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.