Tovább nőtt az ápolók anyagi megbecsülése + videó

Az egészségügyi dolgozók felbecsülhetetlen munkát végeznek.

2024. 03. 11. 18:25
Tovább nőtt az ápolók anyagi megbecsülése, Dél-pesti Centrumkórház Fotó: ADAM BERES Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemes, ugyanakkor sokszor embert próbáló hivatás az egészségügyi dolgozóké. Hétköznap, hétvégén éjjel-nappal készek egészségünket őrizni és életünket is megmenteni. Felbecsülhetetlen munkát végeznek, ezt igyekszik kifejezni az átlagosan 20 százalékos alapbéremelésük is – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A tavalyi egységes 18 százalékos béremelés után, most márciustól átlagosan 20 százalékkal nőtt az ápolók alapbére. A pontos összeget a munkáltatók határozták meg. Az ápolók havi keresete 2010-ben 170 900 forint volt, mára ez meghaladhatja a 800 ezer forintot – emlékeztetett a kormányszóvivő.

Mi a felvilágosítást megkaptuk a vezetéstől, elmondták, hogy fog történni ez a bérlemez, és ez így is történt. Tehát teljesen korrektül megkaptuk azt a bért, amit ígértek.

– mondta el a videóban az egyik egészségügyi dolgozó.

A kormányszóvivő kérdésere azt is elmondta, hogy 12 órás munkarendben dolgoznak. Reggel héttől háromig szól hivatalosan a munkaidő, így nőnek fel a gyerekeik is, hogy tudják, hogy ez egy olyan szakma, és ez az életük. Egy másik egészségügyi dolgozó kifejtette: van egy hivatalos időpont a munkaidő végére, de csak amikor azt tudják mondani, hogy „na vége, és el tudtuk engedni a dolgokat, hogy most már mennénk, akkor megyünk haza”.

A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai Intézetben 1375 szakdolgozót, ápolót, asszisztenst, védőnőt érint a központi béremelés. Ez reményeik szerint nagyban hozzájárul a kórház stabil működéséhez és a személyi feltételek biztosításához, a dolgozók megtartásához, illetve új dolgozók felvételéhez. A mozgásteret a Belügyminisztérium által kiadott ajánlásban is és a jogszabályban is szereplő sávok jelentették. – Mi azt választottuk, hogy egyformán változtatjuk meg az alapilletményeket, mindenki érezze, hogy közénk tartozik, egyformán fontos – részletezték a videóban.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra által megosztott kép (Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.