Valóban részeg volt az egri buszsofőr, és nem teszi zsebre, amit ezért kapott

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 03. 04. 11:50
Hands,Of,Driver,In,A,Modern,Bus,By,Driving.concept,-, buszsofőr, busz, illusztráció, kormány
1066484384 Fotó: lunopark
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfit azután állította bíróság elé gyorsított eljárásban az Egri Járási Ügyészség, hogy járatával januárban a reggeli csúcsforgalom idején az egri autóbuszállomásról ittasan indult el egy 26 kilométerre lévő településre – tájékoztatott Gubala Ádám Miklós. 

A buszon a vezetőn kívül három utas tartózkodott. A sofőrt a rendőrök nem sokkal az indulás után, még a városon belül megállították, így derült fény arra, hogy a férfi alkoholt fogyasztott.

A helyettes szóvivő jelezte, hogy az ügyészség a sofőrt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta, amelyet a hétfőn megszületett nem jogerős ítélet is alátámasztott. 

A sofőrrel szemben a bíróság egy év szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, és a férfit négy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.