Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Sorosék kérték? Magyar Péter leállítaná a háborúellenes kampányt

Magyar Péter egy újabb, nehezen értelmezhető kezdeményezéssel támadja meg a Fidesz–KDNP által indított háborúellenes kampányt. Teszi mindezt úgy a Tisza Párt alelnöke, hogy közben azt hangoztatja, ők maguk a béke pártján állnak. Egyre több az ellentmondás a baloldali narratívában.

Forrás: Youtube2024. 06. 01. 18:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter online sajtótájékoztatóján követelte a kormánytól, hogy állítsák le a háborúellenes kampányt.

A Tisza Párt alelnöke azért tartja indokoltnak a követelőzését, mert véleménye szerint a háború veszélyeire figyelmet irányító kampány alkalmas a magyar gyermekek lelki egészségének és nyugalmának megzavarására. Ezért Magyar Péter bejelentette, petíciót indít azért, hogy a kormány megszüntesse a háborúellenes kampányt. Magyar Péter egyúttal azt is elmondta, az ügyben a médiahatósághoz és különböző közösségimédia-platformokhoz fordul, valamint rémhírterjesztés miatt beperli Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét.

A baloldal legújabb messiásának akciója azért is különösen meglepő, mert a kampányidőszakban eddig rendszeresen azt hangoztatta, hogy a Tisza Párt –  ahogy a magyar ellenzék többi szereplője – nem háborúpárti tömörülés. 

 

Nincs új a nap alatt, a baloldal a háború pártján áll

Ahogy arról lapunk is beszámolt, nem olyan rég Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója rántotta le a leplet Magyar Péterről és a mögötte álló, háborúpárti kulcsfigurákról.

Menczer Tamás kifejtette: Magyar Péter egy fizetett, ha úgy tetszik, fogott, kitartott ember – hangsúlyozta, hozzátéve: Azok döntenek, akik a pénzt adják és irányítanak. Ők pedig mind háborúpártiak, tudjuk jól, ezért kell őket legyőznünk, és le is fogjuk – mondta a kormánypártok kommunikációs igazgatója a Mokkában.

Egyrészt az, hogy Magyar Péter azt állítja, hogy Magyarországon senki sem háborúpárti, ez önmagában nonszensz. Ekkorát hazudni Gyurcsány Ferenc is csak ritkán szokott

– hangsúlyozta a politikus.

 

Magyar Péter és a sorkatonaság szorgalmazása

Akár a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai. A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában. Fontos hangsúlyozni, hogy Magyar Péter személyesen is követi a csoportot, a Klubrádiónak nyilatkozva például büszkén kiemelte, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket. Magyar akarata ellenére nyilvánvalóan nem működhetne ez a tervezgetés, és az is köztudott, hogy maga is csatlakozna az uniós sorkötelezettséget tervező Manfred Weber európai pártjához. A témáról itt írtunk részletesen.

Borítókép: Magyar Péter sajtótájékoztatója (Fotó: Képernyőkép/Magyar Péter Hivatalos/Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.