Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Vezéráldozatot követelt a csúfos választási kudarc, Kunhalmi Ágnes már nem az MSZP társelnöke

A másik társelnök, Komjáthi Imre is lemondott.

Forrás: ATV2024. 06. 22. 13:33
KOMJÁTHI Imre; KUNHALMI Ágnes
Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP országos választmányi ülésén Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is lemondott a tisztségéről – adta hírül az ATV. Emlékeztettek, az elmúlt napokban több szocialista politikus, köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is szorgalmazta a lemondásukat, valamint egy tisztújítást. Kunhalmi Ágnes a közösségi oldalán is megerősítette a hírt, azt írta, a XVIII. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként tervez tovább dolgozni.

Komjáthi Imrét és Kunhalmi Ágnest 2022 októberében választották meg az MSZP társelnökeinek, miután a párt akkori elnöke, Tóth Bertalan bejelentette, hogy nem indul újra. Az idei választások előtt Kunhalmi ünnepélyesen bejelentette, hogy az MSZP minden, a következő két évben tartandó választáson együtt indul a DK-val és a Párbeszéddel. Az újabb balos szövetségkötés ellenére hatalmas vereséget szenvedett el az euró­pai parlamenti választáson a Gyurcsány Ferenc vezette óbaloldal. 

„Az eredmény csalódást keltő, azt gondoltuk, hogy az a politika, amit képviselünk több szavazót tud meghódítani, több szavazót tud meggyőzni” – értékelte akkor a választási eredményeket Dobrev Klára. 

Nem is csoda, hogy a koalíció vezetője így nyilatkozott, hiszen a Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP és a Párbeszéd hármasa csúnyán leszerepelt, és a szavazatok alig több mint nyolc százalékát megszerezve mindössze két EP-mandátumhoz jutottak. 

Borítókép: Kunhalmi Ágnes és Komjáthi István (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.