Az ausztrál bokszvilágbajnok szerint a nők ellen bokszoló biológiai férfiak valószínűleg szadisták

Ebanie Bridges elmondása szerint ha ő lépne ellenük szorítóba, simán „tökön rúgná” őket, vállalva, hogy ezért diszkvalifikálják.

Forrás: MANDINER2024. 08. 01. 21:04
EBANIE BRIDGES (FORRÁS: YOUTUBE)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ józanabbik része egyöntetűen felháborodott azon, hogy a párizsi olimpián két biológiai férfiként született „sportoló” versenyezhet a női bokszolók között. Az algériai Imane Khelif és a tajvani Lin Yu-ting tavaly megbukott a DNS-teszten, amely egyértelműen bizonyította, hogy XY kromoszómákkal rendelkeznek, ezért kizárták őket a női bokszvilágbajnokságról.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azonban a Nemzetközi Ökölvívó Szövetségtől (IBA) eltérően úgy döntött, az olimpián mindketten szorítóba léphetnek biológia nők ellen. 

Mindennek meg is volt a következménye, az olasz Angela Carini mindössze 45 másodperc küzdelmet követően feladta a Khelif elleni mérkőzést. Az olasz sportoló, akinek ellenfele első ütésétől eltört az orra, azt mondta, hogy soha életében nem kapott akkora ütéseket, mint a biológiai szempontból férfi algériaitól, és sírva hagyta el a szorítót.

Ezt követően Georgia Meloni olasz miniszterelnök is kifejezte felháborodását, kijelentve, hogy a feltételek a mérkőzésen nem voltak egyenlőek. 

Az esetre a harcos feminizmusával ismertséget szerzett Mérő Vera is erős bejegyzésben reagált, szerinte a magát nőnek tartó versenyző „transznemű sorstársait lökte az oroszlánok elé”. 

A napokban azonban az említetteknél kompetensebb személy is megszólalt a nők között versenyző férfiak ügyében, mégpedig az egykori IBF-világbajnok ausztrál légsúlyú bokszoló, 

a Szőke Bombázó művésznevet viselő Ebanie Bridges is, aki úgy véli, az említett „sportolók” valószínűleg szadisták lehetnek, és úgy vélte, hogy „kiba…ott undorító”, hogy mindez a Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatásával történik, és beteg ez az egész. 

„Bruh… ez, hogy ezek a transzneműek, akik női ökölvívásban versenyeznek az olimpián… biológiai férfiként született transzneműek, ez gyomorforgató. Kiba...ott gusztustalan, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedi, hogy ezek a még mindig férfinak kinéző fiúk/lányok versenyezzenek a nők ellen.

És ezek a biológiai férfiak, akik női ökölvívásban akarnak versenyezni, bizonyára szadisták vagy valami ilyesmi, mert minden férfi tudja, hogy mennyivel erősebbek a nőknél, és ezért is olyan rossz, ha egy férfi megüt egy nőt, mert a biológiai különbség valódi.

Mi a f…sz történik? Őszintén szólva hihetetlen és beteg ez az egész!” – fogalmazott keményen az X-en közzétett bejegyzésében Bridges. 

Ebanie Bridges egy későbbi X-bejegyzésében pedig azt írta, ha ő lenne Khelif ellenfeleinek helyében, simán „tökön rúgná” őket, vállalva azt, hogy ezért diszkvalifikálják, de legalább kifejezné a véleményét. 

Az ügy sajnos egy magyar sportolót is érint, ugyanis Hámori Luca csütörtökön bejutott a legjobb nyolc közé súlycsoportjában, és következő ellenfele éppen az algériai Imane Khelif lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.