Nem zavarta a bliccelőt, hogy egy nő a kalauz, akkorát csapott oda neki, hogy kiesett a fülkéből

Nem tetszett neki, hogy jegyet kellett volna venni.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 08. 13. 11:57
illusztráció Fotó: Katona Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy férfi ellen a Monori Járási Ügyészség, mert menetjegy nélkül utazott a vonaton és bántalmazta a jegyvizsgálót – írja az ügyészség

A vádirat szerint az elkövető tavaly decemberben a Budapest és Békéscsaba között közlekedő vonaton utazva elaludt, de Ecser környékén felkeltette őt a jegyvizsgáló és kérte a menetjegyét. A férfi közölte, hogy nincs jegye és nem hajlandó pótdíjat sem fizetni, és az iratait sem adja át. A nő ekkor felszólította, hogy a következő megállóban szálljon le a vonatról.

Az elkövető ekkor szidalmazni kezdte a sértettet és ki akarta zavarni a fülkéből, de a nő nem tágított, így a férfi felállt és kilökte a fülkéből. A sértett a fülkéből kizuhanva nekiesett a folyosón lévő kapaszkodónak. Az elkövető ezután magára zárta a fülkét és visszafeküdt az ülésekre.

Miután a sértett intézkedett a vonat megállításáról, több utas segítségével együtt megpróbálta a vádlottat távozásra bírni, aki azonban továbbra sem volt hajlandó együttműködni. Végül a jegyvizsgáló értesítette a rendőrséget. Erről tudomást szerezve az elkövető sietve elhagyta a vonatot és elmenekült.

A Monori Járási Ügyészség az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.