Olimpiai genderbotrány: Papp László fia is reagált, elmondta, apja mit gondolt volna a történtekről

Vajon mit szólna mindehhez Papp László?

Forrás: Feol2024. 08. 02. 21:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez érthetetlen, ez botrány! – mondta ifjabb Papp László a Fejér vármegyei hírportál kérdéseire válaszolva.

Mint ismeretes, a magyar sport- és közéletet egyaránt megbotránkoztatta a hír, hogy Hámori Luca az olimpiai női ökölvívótorna 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében azzal az Imane Heliffel találkozik, akit a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA)

a tesztoszteron- és nemi tesztekre hivatkozva kizárt a 2023-as világbajnokságról, mivel szervezetében kimutatták a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómát.

Ifjabb Papp László az esetre reagálva rögtön az elején kezdte: – Először is állítólag az ökölvívók nemzetközi mezőnyében még további öt ilyen ökölvívó van, nem csak ez az egy algériai. 

Én azt nem értem, miért nem tiltakoztak a nemzeti szövetségek sokkal korábban, még az olimpia előtt?

– tette fel a kérdést a háromszoros olimpiai bajnok fia.

Ha én a Magyar Ökölvívó-szakszövetségben döntési helyzetben lettem volna, ez biztosan nem történik meg. Tudjuk, azóta a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség már kizárta, miután kiderültek a férfikromoszómái, csak hát őket nem ismeri el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, mert haragban vannak. És ők engedélyezték az olimpiai indulást – ami több mint érthetetlen.

– mondta a lapnak ifjabb Papp László.

 

Mit szólt volna mindehhez Papp László?

Arra a felvetésre, hogy a háromszoros olimpiai bajnok édesapja mit szólt volna ahhoz, ami a párizsi olimpián jelenleg történik, ifjabb Papp László elmondta, más világ volt akkor.

Tudjuk, hogy kommunista gazemberek elnyomásában éltünk, de azért valamilyen tekintetben, nemcsak Magyarországon, hanem az egész világban, normálisabban mentek a dolgok. Mert ami nem természetes, az abnormális, és most ennek az ellenkezőjét akarják velünk elfogadtatni.

– mondta, hozzátéve: bár ő maga nem edző, de engedné versenyezni Hámori Lucát az algériai ellen.

Ugyanakkor az első olyan jelre, amikor azt látom, veszélyben van az egészsége, feladjuk, bedobom a törölközőt. Talán ez lenne a helyes, kompromisszumos megoldás.

Borítókép: Ifjabb Papp László (Fotó: Feol/FMH-archív)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.