Lázár János felszólította a MÁV vezetését

A miniszter megfogalmazta, mit vár el az árvízhelyzet idején.

2024. 09. 16. 17:35
IMG_3131
20211104 Hódmezővásárhely Beszámoló a tram train-ről. Képen: Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train beruházás kormánybiztosa Fotó: Tábori Szilvia TSz Délmagyarország Fotó: Tábori Szilvia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A közlekedés fenntartása, az árvízi védekezés segítése, a nemzetközi és hazai utasok folyamatos tájékoztatása. Az árvíz okozta európai válsághelyzetben elsősorban ezt várom el a MÁV–Volán-csoport új vezetésétől” – szögezte le Lázár János új bejegyzésében.

A nehezén még nem vagyunk túl, de felkészültünk rá

– közölte az építési és közlekedési miniszter.

A MÁV vezérigazgatója délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen közölte, hogy Magyarországon a MÁV-nak három feladata van: biztosítani a közlekedési közszolgáltatást, megvédeni a közlekedési infrastruktúrának azon elemeit, amelyeket az árvíz veszélyeztet, és folyamatosan tájékoztatni az utasokat az aktuális helyzetről. Hazánkban az árvíz miatt a közlekedés jelenleg nincsen veszélyben – hangsúlyozták.

Borítókép: Lázár János (Fotó: Délmagyarország/Tábori Szilvia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.