Magyar Pétert saját szövetségese fenyegette meg: „Neki is fizetnie kell!”

Ismét csörtézett a közösségi médiában Hadházy Ákos és Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke a Diákhitel Központ túlárazott szerződései kapcsán Hadházy Ákos szerint továbbra is hallgat, ráadásul azt írta, két lehangoló visszajelzést is kapott, miután megosztotta egy hírportál cikkét Magyar Péter szerződéses botrányáról. A Tisza Párt elnöke mindent tagadott, végül Hadházy zárta le egy „elegáns szúrással” a kommentháborút. Egyelőre…

2024. 09. 23. 19:15
MAGYAR Péter, Tisza Párt, Diákhitel Központ, diákhitel szerződés
Európai Parlament Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra egymásnak esett a közösségi médiában Hadházy Ákos és Magyar Péter, még a kommentszekcióban is bizonygatta mindkét fél az igazát. Emlékezetes, múlt héten Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közé bejegyzést a közösségi médiában, amelyben azt állította: a Diákhitel Központ vezetőjeként Magyar felesleges, ráadásul túlárazott szerződéseket írt alá. A két politikus között azóta szinte folyamatos a kommentháború.

Lapunk az ügyben azóta több szerződést is megtalált, amelyekből kiderült: Magyar Péter még állami cégvezetőként juttatott tízmilliókat egy mostani fontos emberének cégeihez.

Hadházy Ákos a téma kapcsán újabb terjedelmes bejegyzéssel jelentkezett, amelyben azt írta, két lehangoló visszajelzést is kapott, miután megosztotta egy hírportál cikkét Magyar Péter szerződéses botrányáról. 

„Magyar Péter először egy kommentben azt a következtetést vonta le, hogy én Rogán embere vagyok, és nem is akarok rendszerváltást. Néhány órával később, az Iványi Gábor melletti tüntetés elejéről távozóban pedig szó nélkül elment mellettem, amikor időpontot szerettem volna kérni tőle egy egyeztetéshez (pontosabban menet közben kezet fogott, visszaköszönt, aztán faképnél hagyott)”

– ecsetelte a politikus. 

Mint írta, továbbra is szeretné akár magánegyeztetésen, akár nyilvános beszélgetésen meghallgatni azokat a válaszokat, amelyeket Magyar Péter az ügyben több hónapja megígért. 

Hadházy Ákos bejegyzése vége felé járva azt hinné az olvasó, a politikus baráti jobbot nyújt a Tisza Párt elnökének, mert – mint fogalmazott – előbb-utóbb Magyar Péternek szövetségesekre is lesz szüksége, nemcsak rajongókra. Úgy véli, Magyar Péternek is el kell gondolkodnia azon, hogy mi az az ajánlat, amit a rendszerváltást akaró, de vele nem mindenben egyetértő embereknek nyújtani tud. 

„És előbb-utóbb ki is kell majd fizetnie azt a morális árat, amit a vele együttműködni akaró,  de vele nem mindenben egyetértő szereplők automatikus leárulózása okoz”

– zárta bejegyzését Hadházy Ákos. 

Természetesen, ahogy számítani lehetett rá, a baloldal új vezetője egy órát sem váratta a politikust a válasszal: szerinte minden feltett kérdésre válaszolt, a tüntetésen történeket pedig teljesen tagadta. Hadházy Ákos erre válaszolva maga részéről lezárta a kommentháborút, de azért a végén még odaszúrt egyet Magyarnak:

„Bár úgy lenne, hogy Ön választ adott volna a kérdéseimre! A legfontosabb ezek közül, hogy milyen alapon választották ki a cégeket, illetve kiket hívtak még meg. Elég részletesen leírtam, mi a baj ezekkel a szerződésekkel, ahogy azt is: az Ön stábjának egyik kezdetektől aktív, bizalmi tagja is kapott megrendelést. Természetesen továbbra is állok rendelkezésére, de nem ezen a felületen. Tudja a telefonszámomat!”

Megjegyzendő még, hogy korábban Hadházy azt ígérte Magyarnak, hogy az EP-választásokig jegeli a vele kapcsolatos ügyeket, ezt a fogadalmát tartotta is. 

 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.