Most az árvízre hivatkozva kunyerál pénzt Magyar Péter

Ismét a „rendszerváltó kártyákhoz” próbál új előfizetőket gyűjteni a Tisza Párt elnöke.

2024. 09. 20. 17:23
Magyar Péter Tatabányán (16)
20240524 Tatabánya Magyar Péter kampány Fotó: Flajsz Péter Gergő FP 24 Óra Képen: Magyar Péter a Tisztelet és Szabadság Párt TISZA alelnöke Fotó: Flajsz Peter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A víz nem vár... Válts rendszert velünk, hogy időben érkezzen a segítség! – ezzel a mondattal és Magyar Péter fényképével kezdte ismét hirdetni a rendszerváltó kártyákat a Tisza Párt hivatalos oldala. 

 
 
 

A rendszerváltó tagságot népszerűsítő reklámban Magyar Péter ismét támadta az árvízi védekezést, többek között azzal vádolva a kormányt, hogy késve reagáltak az árvízhelyzetre. A képen Magyar Péter mögött homokzsákok sorakoztak, azt a hatást keltve, hogy a politikus és pártja bármilyen befolyással lenne az árvízi védekezésre. 

Amint arról már korábban a Magyar Nemzet beszámolt, Magyar Péter és pártja már elkezdte építeni a narratívát, miszerint a Tisza Párt elnöke szervezi a hazai árvízi védekezést. Ezt állította a Tisza Párt EP-képviselője is. Az eddig kevésbé ismert Gerzsenyi Gabriella a közösségi oldalán tette közzé a beszédét, amelyben a magyar árvízi védekezéssel kapcsolatban azt mondta:

Mindeközben a közös felelősségérzet ritka szép megnyilvánulásaként Magyarország miniszterelnöke és az ellenzék vezetője, egyben képviselőtársunk és a TISZA Párt elnöke, Magyar Péter, egyaránt az árvízi védekezést irányítja.

Majd köszönetet mondott a védekezésben részt vevő párttársainak. Végül arra kérte az Európai Bizottságot, hogy tekintse át az elmúlt 14 évben a régiónak biztosított kohéziós támogatások hasznosulását, az árvízhelyzettel kapcsolatban, hogy az Orbán-kormány törvényesen használta-e fel az uniós forrásokat. 

A válsághelyzetet meglovagolva Magyar Péter úgy tűnik, hogy stabilizálni szeretné a rendszerváltó kártyát birtoklók számát, amely szeptember óta csökkent. Amint arról korábban lapunk beszámolt, a Tisza Párt elnöke még június elején jelentette be a rendszerváltó tagságnak nevezett támogatói rendszert, amit akkor történelminek és egyedülállónak minősített.

A program segítségével az előfizetők számlájáról Magyarék minden hónapban átemelték a tagságért fizetendő összeget, amiért cserébe egy digitális kártyát és különböző újdonságokat és jogosultságokat adnak.

A program kezdetben megindulni látszott, augusztusban azonban valami megtört a „rendszerváltóknál”, és tömegesen kezdték el visszamondani az előfizetéseket. A látványos hanyatlást bárki nyomon követhette a Tisza Párt oldalán, ahol egy számláló rögzítette az aktuális előfizetők számát. A folyamatos lemondásokat a Metropol napról napra dokumentálta.

Magyar Péter korábban az ötvenezer előfizetőt tűzte ki célul, végül ennek a harmadát sem sikerült összegyűjteni. A lap által rögzített adatok szerint a rendszerváltó tagok száma valamivel kevesebb mint 17400 főnél tetőzött, majd folyamatos csökkenésnek indult. A 17400-as számot pedig az árvízi hangulatkeltéssel sem sikerült egyenlőre stabilizálni, az ismét nyilvánosságra került mutató szerint jelenleg 17234 rendszerváltó tag van. 

Magyar Péter egyébként itthon nem is próbál úgy tenni, mintha irányítaná a védekezést, önkéntesként dolgozott néhány Duna-menti helyszínen, de a róla megjelent képek tanúsága szerint leginkább a közösségi oldalára gyárt tartalmat ezeken az alkalmakon. Ezzel párhuzamosan a Tisza Párt vezére azt sugalmazza, hogy az állami szervek nem segítenek a védekezésben, holott a vízügyesek mellett a katonák is a gátakon vannak folyamatosan. 

Borítókép: Magyar Péter (fotó: Flajsz Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.