Lázár János: Érdemes a magyarokra figyelni, mert a végén mindig a magyaroknak lesz igazuk + videó

A miniszter a Kolozsvári Magyar Operában mondott ünnepi beszédet.

Forrás: MTI2024. 10. 23. 21:14
Lázár János szerdán a Kolozsvári Magyar Operában, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen.

Facebook/Lázár János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemes a magyarokra figyelni, mert a végén mindig a magyaroknak lesz igazuk: így volt ez 1848-cal, 1956-tal is, és így lesz 2024-gyel is – hangoztatta Lázár János a Kolozsvári Magyar Operában az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen.

Minden nemzeti ünnep az összetartozás üzenetét hordozza

– hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter. Hozzátette: a nyelvében, kultúrájában, történelmében összetartozó magyarság örökösen kisebbségben élt, ez azonban nem önfeladásra tanította, hanem arra, hogy csak magára számíthat.

A nyelven, kultúrán, észjáráson és hiten túl összeköt minket a soha nem múló, függetlenség iránti vágyunk

– emelte ki Lázár János a közösségi oldalán. Majd rámutatott: az ötvenhatosok igazsága ma is velünk van határon innen és túl, szabadságvágyunk és az önrendelkezés iránti elkötelezettségünk töretlen.

– Összeköt bennünket tehát a függetlenség utáni vágyunk. Ez a kurucos, makacs akarása annak, hogy minden korban magabíró nemzet maradjunk – fogalmazott a miniszter.

Borítókép: Lázár János a kolozsvári megemlékezésen (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.