Vitézy feltételekkel, de elvállalná a főpolgármester-helyettességet, Karácsonynak megvan a jobbkeze + Videó

Főpolgármester-helyettes egyelőre nincsen, Szentkirályi szerint Vitézy szemen köpi a szavazóit, Karácsony Gergely büszkén mutatta, hogy megvan a jobbkeze, és még Magyar Péter is megjelent. Megalakult az új Fővárosi Közgyűlés.

2024. 10. 04. 13:00
IMG_4089
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kérdésre, hogy mire számít a mai alakuló közgyűlésen, Karácsony Gergely a pénteki közgyűlés előtt a Magyar Nemzetnek optimistán válaszolt: – Alakulásra. A főpolgármester szerint előbb-utóbb lesz majd főpolgármester-helyettes, de hogy ebben a pozícióban most kit látna szívesen, arra nem válaszolt. Arra a kérdésre viszont, hogy megvan-e a jobbkeze, büszkén felemelte a kezét, és megmutatta, hogy bizony, megvan. 

Mint ismeretes, Kiss Ambrus eddigi főpolgármester-helyettes pozíciójával zsarolhatták Karácsonyt, hiszen a Tisza Párt nem támogatta volna, Magyar Péter javaslatára pedig kinevezte a Főpolgármesteri Hivatal főigazgatójának.

Magyar Péter is megérkezett a közgyűlésre, a tíz képviselőjét vezette be az ülésterembe, ő azonban egy kérdésre sem volt hajlandó válaszolni, így az sem derült ki, hogy mindig tiszteletét teszi-e a közgyűlésen, és kísérgetni fogja-e képviselőit. 

Vitézy Dávid a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta: ha Karácsony felkéri majd főpolgármester-helyettesnek, akkor feltételekkel, de elvállalja a pozíciót. Vitézy ugyanakkor a maga részéről nem érzi azt, hogy cserben hagyta azokat a fideszes szavazókat, akik rá voksoltak a választáson, és megerősítette, hogy egyezkedik a Tisza Párttal, majd azt is hozzátette, hogy bárkivel szívesen egyezkedik.

– Három emblematikus szereplő van a szivárványkoalícióban, Karácsony Gergely Ügyifogyi , Magyar Péter Dulifuli és Vitézy Dávid Okoska – így jellemezte Szentkirályi Alexandra a fővárosban kialakult helyzetet. 

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint az, hogy nem sikerült főpolgármester-helyettest választani, és még csak jelölt sincs, jól mutatja, milyen állapotban van Budapest. Hozzátette: ők azt szeretnék, ha hatalmi alkuk helyett a városról szólna a közgyűlés munkája, hiszen a fővárosiak élete nem játék.

Szentkirályi Alexandra szerint Vitézy Dávid szemen köpte a szavazóit, hiszen azért indult a választásokon, hogy leváltsa Karácsony Gergelyt, helyette pedig most Kiss Ambrust, az eddigi helyettest sikerült leváltani. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.