A DK célkeresztjébe került a Momentum

Varju László működhet közre Újpest polgármesterének, Déri Tibornak a DK-hoz csábításában – derült ki a hétvégén, miután egy kerületi lap arról számolt be, hogy a Momentum kerületi vezetője Gyurcsány Ferenc pártjába tart. Ozsváth Kálmán IV. kerületi fideszes képviselő szerint Varju rendszeresen felbukkan a városházán, pedig nem is a kerületben, hanem a Rózsadombon lakik. Gyurcsány Ferenc egy alkalommal személyesen is tárgyalt a Momentum kerületvezetőjével, ám Déri Tibor cáfolta, hogy szóba került volna a DK-ba történő átlépése.

2020. 03. 09. 5:55
null
Déri Tibor kerületi vezető a DK-s Varju László társaságában Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetek eseményei alapján igazolódott, hogy Gyurcsány az ellenzéki összefogás vezére akar lenni – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Ozsváth Kálmán, a Fidesz IV. kerületi önkormányzati képviselője. A politikus annak kapcsán mondta ezt, hogy az Újpesti Hírek című helyi kiadvány szerint Déri Tibor momentumos polgármestert is megkörnyékezte Gyurcsány Ferenc, hogy lépjen át a Demokratikus Koalícióba (DK). – A Jobbiktól elkezdve a szocialista pártig Gyurcsány mindenkit maga alá akar gyűrni, és ezt lehet látni Újpesten is, ahol a DK-elnök egyik helytartója, Varju László az elmúlt időszakban három MSZP-s politikust is átcsábított vagy talán kivásárolt a Demokratikus Koalícióhoz – mondta a Magyar Nemzetnek Ozsváth. Az önkormányzati képviselő hozzátette: egy-másfél hónappal ezelőtti információik szerint Gyurcsány tárgyalásokat folytatott a városházán Dérivel Varju László és Trippon Norbert társaságában, ám arról nem szivárgott ki információ, hogy pontosan milyen témák voltak terítéken.

Ozsváth kiemelte, hogy Varjut rendszeresen látják a városházán, némelyik képviselő-testületi ülésen is részt vett megfigyelőként.

– Pedig nem is Újpesten, hanem a Rózsadombon lakik – jegyezte meg a fideszes képviselő. Mindenesetre nem az újpesti polgármester lenne az első, akit Varju megpróbál jobb belátásra bírni. Január végén ugyanis rabosították a politikust, mivel a megalapozott gyanú szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselő-jelöltjeként a 2018. évi parlamenti választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel, akinek anyagi juttatást ígért azért, hogy a javára lépjen vissza a képviselő-jelöltségtől.

Déri Tibor kerületi vezető Varju László társaságában
Fotó: Facebook

– Semmilyen fórumon, beszélgetésen nem került szóba, de még tervben sincs ilyen „átigazolás”. Sem Varju László, sem a DK más politikusa részéről nincs átcsábítás, ez csupán a Fidesz által gerjesztett kamu hír – válaszolta lapunknak Déri Tibor, aki a Jövő TV-nek bővebben nyilatkozva beismerte: Gyurcsány Ferenccel valóban tárgyalt december 3-án, ám a DK elnöke minden kerületbe ellátogatott.

Korábban a kerületben több ­MSZP-s politikus is átlépett a DK-ba: Trippon Norbert alpolgármester, Szabó Gábor és Farkas István önkormányzati képviselők. Budapesten a közelmúltban két kerületvezető is átigazolt Gyurcsány Ferenc pártjába a szocialistáktól: Kiss László, a III. kerület és Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.