Lapítanak és a konzervatív sajtóra mutogatnak Jakabék

Jakab Péter pártja is csatlakozott a baloldal oltásellenes kommunikációjához, miközben a jobboldali médiumokat vádolja halálkampánnyal.

Magyar Nemzet
2021. 04. 03. 19:23
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI Anita; SZABÓ Gábor; GYÖNGYÖSI Márton; DUDÁS Róbert; LUKÁCS László György; ANDER Balázs; Z. KÁRPÁT Dániel; SZILÁGYI György; JAKAB Péter
Budapest, 2020. január 25. Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (k) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Mellette balról jobbra Ander Balázs és Szilágyi György alelnökök, Szabó Gábor választmányi elnök, Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kőrösi Anita alelnökök, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, valamint Lukács László és Dudás Róbert alelnökök. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem foglalkozik a baloldal által felállított Covid 2021 vizsgálóbizottság a keleti vakcinák elleni hangulatkeltéssel – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Jobbik sajtóosztálya nem válaszolt lapunk kérdésére. A legutóbb április elsején épp a Jobbik-alelnök Lukács László György vezényletével ülésező bizottság munkájára irányuló kérdésünkre a „fideszes sajtót” vádolta meg halálkampány folytatásával Jakab Péter pártja. „Nem asszisztálunk a fideszes »sajtó« visszataszító, a keresztény szellemiséggel teljesen ellentétes halálkampányához. Áldott húsvétot kívánunk!” – írták rövid válaszként a Magyar Nemzet kérdéseire.

A Jobbik reakciója azért is tűnik ellentmondásosnak, mivel

éppen szövetségeseik, elsősorban a Momentum és a DK kampányolt a keleti vakcinák ellen, utóbbi párt ráadásul a koronavírus áldozatainak a számát is kampánytémává emelte, Gyurcsány Ferenc pedig egy bejegyzésében már a gyászolók kihasználására is kísérletet tett.

Nem véletlen, hogy kérdésünkre nem érkezett érdemi válasz a párt részéről, mivel

a Jobbik – nem maradva le szövetségeseitől – folytatja az oltásellenes szólamok fújását.

„A néppárti Jobbik konzekvensen azt az álláspontot képviseli, hogy a koronavírus elleni oltásra jelentkező magyar embereket csak bizonyítottan biztonságos vakcinákkal olthassák be” – írta a párt a friss Facebook-bejegyzésében, miközben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Müller Cecília országos tiszti főorvos és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is többször hangsúlyozta, hogy

minden, Magyarországon elérhető vakcina biztonságos és hatásos.

A baloldali párt lapunknak arra a kérdésére sem válaszolt, hogy hol tart a jobbikos képviselők oltása, milyen oltóanyagot vettek vagy vesznek majd fel. Arra sincs érdemi válaszuk, hogy sok baloldali politikus, akikkel teljes szövetséget kötöttek, felelőtlenül túlzásba vitte az oltásellenességet és a keleti vakcinák elleni hangulatkeltést. A Jobbikot az is hidegen hagyja, hogy hirtelen eltűntek az oltásellenes posztok a koronavírusban elhunyt szövetségesük, Penz András (DK) Facebook-oldaláról.

Jakab Péterék a jobboldali sajtóra kenik a baloldal halálkampányát Fotó: MTI/Soós Lajos

Mint ahogyan lapunk beszámolt róla, a baloldali oltásellenes kampány már emberáldozatokkal is járt: Penz András DK-s képviselő elutasította a kínai oltóanyagot, majd elkapta a vírust, és pár nappal később elhunyt. Halála után valakik törölték a keleti vakcinák ellen szóló bejegyzéseket a Facebook-oldaláról. Penz mellett egy másik idős politikus, Gyűrűs Károly, a tatai önkormányzat Gyurcsány-párti képviselője is a koronavírus áldozatává vált pár nappal azután, hogy Dobrev Klára az országjárásakor ott is megfordult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.