A nemzeti kormány akadályozta meg a földek kiárusítását

Orbán Viktor elmagyarázta az LMP-s képviselőnek: nem adják az egyetemeket magántulajdonba, és azok vagyona csak közcélra fordítható.

Csekő Imre
2021. 04. 26. 17:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmuck Erzsébet azonnali kérdést tett föl a parlamentben ma a miniszterelnöknek, amiben arról beszélt, hogy a nemzeti vagyon a magyar embereké, a kormány mégis mintegy ezermilliárdnyi pénzt játszik át alapítványoknak, úgy, hogy azok bármit tehetnek majd ezzel a pénzzel 2022 után. – Hajlandó ön a nemzeti vagyon lenyúlását megakadályozni? – kérdezte az LMP képviselője.

A Jövő Nemzedékének Alapítványa egy ménesbirtok, melyet az LMP baloldali szövetségesei eladtak, és ezt a nemzeti kormány szerezte vissza – emlékeztetett válaszában a miniszterelnök. Kifejtette: a földvagyon nem tud átmenni az alapítvány tulajdonába, ezt a kormány akadályozta meg, mert a baloldal lehetővé tette, hogy jogi személyek földtulajdont szerezzenek, amit a nemzeti kormány ismét megtiltott. – Legyen kedves és tájékozódjon, mielőtt ilyen provokatív hangon kérdez engem – mondta Orbán Viktor az LMP képviselőjének.

Schmuck Erzsébet viszontválaszában azt fejtegette, hogy szerinte fideszkatonák ülnek majd az alapítványokban, majd arról beszélt, hogy az ilyen alapítványok létrehozásánál még a privatizáció is jobb.

– Ön folyamatosan téved, olyasmiről beszél, ami nincs, vagy nem úgy van – mondta a miniszterelnök, és elmagyarázta: nem adják az egyetemeket magántulajdonba, és azok vagyona csak közcélra fordítható. Orbán Viktor emlékeztetett: a Mol 25 százalékos tulajdonrészét az LMP baloldali szövetségesei játszották ki egy orosz cégnek, de a kormány ezt visszaszerezte, és a pénzt most beteszi a magyar felsőoktatásba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.