Cáfolja a Trócsányi László ellen felhozott érveket a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda

Mint ismert, az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) összeférhetetlenséget állapított meg csütörtökön Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint az Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda állami megrendelései miatt. Akkor a szakbizottság 11 tagja az ellen szavazott, hogy az Európai Parlament külügyi bizottsága meghallgassa az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosi pozíciójára jelölt magyar politikust, kilenc képviselő viszont támogatta Trócsányi László meghallgatását. A Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda közleménye azonban rávilágít a lényeges részletekre.

Forrás: MTI - OS2019. 09. 27. 19:11
null
Azt ígéri, Brüsszelben mindent megtesz majd egy erős Európa erős nemzeteinek együttműködéséért Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Miniszterelnökség még 2013-ban bízta meg a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodát, hogy a Paks II-ügyben folyamatosan képviselje, Trócsányi László pedig 2014 júniusától töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot.

A Paks II ügy egyes szakaszaiban a képviseletet a Nagy és Trócsányi más-és-más ügyvédi irodákkal együtt látta el. Az ehhez kapcsolódó megbízási szerződéseket a szerződő felek az ügy egyes szakaszaihoz igazították, illetve újrakötötték. Miután Ausztria 2018-ban pert indított a Paks II-engedélyeit kiadó Európai Bizottság ellen, szükséges volt, hogy az iroda almegbízottként egy ilyen ügyekben nagy tapasztalattal rendelkező londoni ügyvédi irodát is igénybe vegyen. 2018-ban emiatt kellett újrakötni a Miniszterelnökséggel a szerződést.

2014-től a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda sem a kormánytól, sem egyes minisztériumoktól munkadíjjal járó újabb megbízást nem vállalt.

Trócsányi László 2007-től folyamatosan szünetelteti az ügyvédi tevékenységét, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodától semmilyen jövedelmet nem vett föl és 2018-ban a vagyonrészét névértéken kivonta. A 'Nagy és Trócsányi' márkanevet maga az iroda védjegyeztette még 1993-ban a név tulajdonosaként.

A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda munkatársai, csakúgy, mint más neves szaktekintélyek nyújtottak tanácsadást többek között az Igazságügyi Minisztériumnak és Trócsányi Lászlónak is, de ezért az iroda munkatársai soha, semmilyen ellenszolgáltatásban nem részesültek” – írta közleményében a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.