Csárdi Antal is beszállt a Kocsis Máté elleni háborúba

Nem szavazta meg Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője azokat a józsefvárosi fejlesztési forrásokat, amiket a kormány az egészségügyi veszélyhelyzet kapcsán átcsoportosított. Csárdi büntetésről és bosszúról beszél, miközben már kiderült a szóban forgó támogatást egyszerűen nem hívta Pikó András. Ám amikor tavaly a Parlament oda ítélte a fejlesztési pénzeket, akkor Csárdinak lehetősége lett volna tenni az általa képviselt kerületért, de akkor úgy döntött mégsem áll a támogatások mögé.

2020. 05. 19. 17:14
null
20200226 budapest kocsis mate havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

-Kocsis Máténak kutya kötelessége lenne segítenie minimum abban a két kerületben – a nyolcadikban és a kilencedikben –, amely érinti a választókörzetét. Ha már nagy hatalmú frakcióvezetőként nem tudta megakadályozni, hogy a Fidesz egy ilyen helyzetben bosszút álljon Budapesten, akkor legalább a támogatásával bizonyítsa, hogy a kormány érdekei mellett egy kicsit a kerületi lakosok is fontosak nekik – nyilatkozta Csárdi Antal a Józsefváros közszolgálati újság hasábjain.

A Palotanegyed országgyűlési képviselője hozzátette: célja az, hogy ezeknek a kerületeknek az érdekeit képviselje a Parlamentben. Csárdi Antal mindezt érdekesen mutatja ki ugyanis tavaly ilyenkor lehetősége lett volna Józsefváros érdekeit szem előtt tartani, egyszerűen nem szavazta meg azt a másfél milliárdos kerületi támogatásokat, amit Kocsis Máté lobbizott ki józsefvárosi és ferencvárosi fejlesztésekre.

Mint ismeretes, Pikó András és Baranyi Krisztina polgármesterek közös videóban hibáztatták az általuk vezetett kerületek közös országgyűlési képviselőjét. Azóta kiderült, hogy Pikó nem töltött ki egy igénylő lapot és nem hívta le az egymilliárdos támogatást, ezért veszett az el. A ferencvárosi támogatásról maga Baranyi Krisztina mondott le. Ferencváros polgármestere másra szerette volna felhasználni a József Attila lakótelep művelődési házának a felújítására adott támogatást, miután kiderült, hogy nem lehet egyéb célokra lehívni, inkább – érthetetlen módon – nem kérte a forrást.

A parlamentben az azonnali kérdések során Kocsis Máté kérdezte Pogácsás Tibort, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárát az állami támogatásokról, aki megerősítette: a forrásokat az új polgármesterek nem hívták le időben, a kormány a fel nem használt összegeket március 23-án a járvány elleni védekezési alapba csoportosította át.

Az erről szóló határozatok kézhezvétele után Pikó és Baranyi közösen Kocsis Mátéra kezdtek mutogatni, hogy bosszúból visszavonatta a kerületi forrásokat, méltatlanná vált képviselőnek és azonnal mondjon le mandátumáról. Ehhez a színjátékhoz csatlakozott Csárdi Antal, aki nemhogy forrást nem teremtett Józsefvárosnak, hanem még meg sem szavazta azokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.