Ellenzéki előválasztás jöhet Zuglóban

Ellenzéki önkormányzati képviselő-jelölti előválasztás lehet a XIV. kerületben, mivel az európai parlamenti választás felborította az eddigi kényes egyensúlyt a kormánypártok kihívói között.

2019. 07. 01. 12:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenzéki önkormányzati képviselő-jelölti előválasztás lehet Zuglóban, mivel az európai parlamenti választás felborította az eddigi kényes egyensúlyt a kormánypártok kihívói között – értesült a Magyar Nemzet.

Információink szerint eddig egyértelmű volt minden szereplő számára, hogy a korábban elnyert egyéni képviselői posztok esetében nem változik az indulók személye, azonban ahogy informátorunk fogalmazott: „megnőtt egyes pártok arca” május 26-át követően.

Az előválasztással – amit Karácsony Gergely kerületi polgármester, a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás győztese is támogat – elejét vennék a viták elfajulásának. Úgy tudjuk, hogy a kerületi ellenzéki összefogás legfőbb szorgalmazója, a Mindenki Magyarországa Mozgalom zuglói szervezete is amellett van, hogy ha újra kell nyitni a győztes egyéni képviselői helyek esetében is a jelöléseket, akkor egy helyi, kerületi előválasztás keretében kell tisztázni az indulók személyét. A helyek újraosztását támogatja a Momentum Mozgalom is, amely az európai parlamenti választási eredményén felbátorodva akar – nem csak a XIV. kerületben – minél több helyen saját jelöltet indítani az ellenzék, vagy legalább a baloldali pártok közös támogatásával az őszi önkormányzati választáson.

A 2014 őszi önkormányzati választáson a 21 fős zuglói képviselő-testületbe 15 új ember került. Az egyéni képviselői helyek közül nyolcat a baloldali összefogás (MSZP-DK-Együtt-PM-Összefogás Zugló), hét helyet a Fidesz-KDNP képviselői nyertek el. Listáról két kormánypárti, illetve a baloldali összefogás, az LMP, a Jobbik és a CivilZugló Egyesület egy-egy képviselője szerzett önkormányzati mandátumot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.