Ezt ígérte a kampányban, ennyit valósított meg Karácsony

A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció felidézte a 2019-es főpolgármesteri program fajsúlyosabb ígéreteit, majd bemutatták, hogy melyek valósultak meg közülük. A kormánypárti frakció figyelmeztetett: Karácsony Gergely újabb miniszterelnök-jelölti programját olvasva emlékezzünk ezekre a hangzatos szavakra, majd a kiábrándító valóságra.

Magyar Nemzet
2021. 07. 26. 14:46
null
A Párbeszéd és az MSZP közös jelöltje a baloldal maradékából próbál erőt maga mögé állítani Forrás: Facebook

A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció felidézte a 2019-es főpolgármesteri program fajsúlyosabb ígéreteit, majd bemutatták, hogy melyek valósultak meg közülük. A kormánypárti frakció figyelmeztetett: Karácsony Gergely újabb miniszterelnök-jelölti programját olvasva emlékezzünk ezekre a hangzatos szavakra, majd a kiábrándító valóságra.

„Emlékeztek még, milyen ígéretekkel kampányolt Karácsony Gergely 2019 őszén a főpolgármesteri pozícióért? Most, hogy elindította kampányát a miniszterelnök-jelölti tisztéségért, ideje felfrissíteni memóriánkat! Hoztunk néhány idézetet Karácsony

Budapest alkotmánya

című programjából” – írta a budapesti Fidesz közösségi oldalán. A kormánypárt fővárosi szervezete figyelmeztetett: Karácsony Gergely új programját olvasva emlékezzünk ezekre a hangzatos szavakra, majd a kiábrándító valóságra most, hogy Karácsony Gergely a 2022-es választásokra is miniszterelnök-jelölti programot hirdetett.

A Párbeszéd és az MSZP közös jelöltje a baloldal maradékából próbál erőt állítani maga mögé
Fotó: Facebook

„Budapest mindannyiunk közös otthona, ahol nincsenek első- és másodrangú állampolgárok” – állt programjában.

Ezzel szemben az igazság az: Karácsony Gergely közlekedési káoszt idézett elő döntéseivel, majd másodrendű állampolgárnak minősítette az autóval közlekedőket. „Szálljanak ki és gyalogoljanak” – üzente nekik.

„A főpolgármesternek, a kerületi polgármestereknek és a Fővárosi Közgyűlésnek nem üzleti vagy pártérdekeket, hanem az itt lakók érdekeit kell szolgálniuk”állt programjában.

Ennek ellenére Karácsony Gergely csaknem egy évvel a 2022-es országos választások előtt benevezett a baloldali koalíció miniszterelnök-jelölti versenyébe.

„Budapest 23 kerületből álló egység, amelyen belül biztosítani kell a külső és a belső kerületek egyenletes fejlődését”állt programjában.

Majd lenullázta a jobboldali vezetésű kerületek útfelújítási büdzséjét.

„A városlakók politikai részvétele nem merülhet ki abban, hogy megválasztják a képviselőiket. Minden jelentősebb döntés előtt ki kell kérni az érintettek véleményét, különös tekintettel a tervezett beruházásokra” – állt programjában.

Ezzel szemben a gyakorlatban Karácsony Gergely a nyilvánosság kizárásával módosította a Blaha Lujza tér felújítási terveit.

„A városnak nyitottan, átláthatóan és korrupciótól mentesen kell működnie, ahol minden közérdekű adat és szerződés nyilvános, könnyen hozzáférhető” – állt programjában.

Ennek ellenére megválasztása után

Karácsony Gergely ölbe tett kézzel nézte végig a Leisztinger–Tüttő-féle buszmutyit és a Lánchíd ötmilliárd forintos drágulását.

„A központi költségvetés Budapestet érintő fejezeteiről a Fővárosi Közgyűlés is döntést hoz” – állt programjában.

Ezzel szemben az igazság az: Karácsony Gergely egy személyben döntött Budapest központi költségvetéséről.

„A főpolgármester, a kerületi polgármesterek és a Fővárosi Közgyűlés munkáját minden esetben a budapestiek érdekei határozzák meg. Ennek megfelelően a főpolgármester, a kerületi polgármesterek és a Fővárosi Közgyűlés felelősséget vállalnak a budapestieket érintő minden kérdésben” – állt programjában.

Majd másfél évig nem tett mást, mint panaszkodott, magyarázkodott, a kormányra mutogatott és mindenféle felelősséget hárított – sorolta posztjában a fővárosi Fidesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.