Fekete-Győr András „kompromisszumos” javaslata

Kikukázta a Juncker-féle bizottság egyik elvetélt ötletét a momentumos.

2019. 09. 16. 17:27
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentumot vezető Fekete-Győr András beszélt a migránsok elosztása kapcsán. Kompromisszumos javaslattal állt elő, amely szerint nem lenne teljesen kötelező a kvóta – ami, úgy látszik, mégis csak van vagy lesz, pedig hányszor, de hányszor hallottuk már, hogy ezt csak Orbán állítja –, cserében, amelyik ország nem akar migránsokat befogadni, az fizessen extra pénzt a befogadó országoknak.

Vagyis – mivel országunk jelenlegi kormánya következetesen kitart azon álláspontja mellett, hogy nem fogadja el a kötelező kvótát – a Fekete-Győr András által emlegetett „kompromisszum” azt jelentené, hogy Magyarországnak kellene extra összegeket fizetnie, amiért nem kíván migránsokat befogadni.

Igazán felelős, államférfiúhoz méltó, „hazafias” gondolat volna, de sajnos még eredetinek sem mondható. Ez az elvetélt ötlet az Európai Bizottságé volt, 2016 májusában látott napvilágot, és menekültenként 250 ezer euró fejében tagadhatták volna meg az uniós tagállamok, hogy részt vegyenek a menekültek automatikus elosztásában.

Nagyon úgy tűnik, hogy Fekete-Győr kikukázta a Juncker-féle bizottság egyik elvetélt ötletét, és saját kompromisszumos javaslatként adta elő.

Erre szokták azt mondani, hogy valaki idegen tollakkal ékeskedik?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.