Gyurcsány gondolatai a legsötétebb diktatúrák időszakát idézik

Gulyás Gergely maga is aláírta a Gyurcsány Ferenc fenyegető kijelentése ellen indított petíciót.

2020. 08. 28. 21:23
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke felszlal napirend eltt az Orszggyls rendkvli plenris lsn 2020. augusztus 3-n. A Fidesz s a KDNP frakci, illetve a kormny tagjai nem jelentek meg, gy a napirend eltti felszlalsok utn vget rt az ls, amelyet a DK azrt kezdemnyezett, mert llspontjuk szerint a miniszterelnk a jliusi EU-cscson szembement az Orszggyls dntsvel. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legsötétebb diktatúrák időszakához tartoznak azok a mondatok, amelyeket Gyurcsány Ferenc a magyar művészvilágot megfenyegetve megengedett saját magának – így kommentálta a Demokratikus Koalíció elnökének korábbi, Vidnyánszky Attilát és a teljes jobboldali értelmiséget támadó nyilatkozatát a Magyar Nemzet kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a mai Kormányinfón úgy fogalmazott:

maga is aláírta a petíciót, ahol mindenki láthatja, hogy hol tart a kezdeményezés.

A tárcavezető hangsúlyozta, szép teljesítmény a 22 ezer aláírás, ha egy politikusi megnyilatkozás elleni tiltakozásról van szó.

Emlékezetes, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a közelmúltban arról írt a Facebookon, hogy hatalomra kerülésük esetén Vidnyánszky Attilát és támogatóit, a magyar kulturális élet meghatározó személyiségeit földönfutóvá teszik, minden értelemben. Ennek előzménye, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének a Kossuth-díjas rendezőt, Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját nevezték ki.

Gyurcsány kijelentése komoly felháborodást váltott ki a jobboldalon, Rákay Philip kommunikációs szakember az Origónak Gyurcsányék címmel írta meg gondolatait. Az írásnak nagy visszhangja lett, amelyet egy tiltakozó aláírásgyűjtés követett. A következő napokban nagyon sok nemzeti érzelmű, jobboldali, konzervatív értékrendű művész, értelmiségi és közéleti személy írta alá a kezdeményezést.

Az aláírásgyűjtés kapcsán Rákay Philip a Magyar Nemzet kérdésére úgy fogalmazott, hogy „mindazt, amit Gyurcsány és

a modern kori Lenin-fiúk, a harcostársai és koalíciós partnerei

művelnek a magyar közéletben, nem lehet tovább szó nélkül hagyni”. Hozzátette: azt reméli, hogy a kezdeményezés elgondolkodtatja a baloldalt, de tisztában van azzal, hogy „ez nyilván egyfajta naivitás, mert ők könnyedén megrántják a vállukat, vastag bőr van az arcukon”.

A petíció elindítója szerint felháborító, hogy mindig a baloldal vádolja a nemzeti érzelműeket gyűlöletkeltéssel, miközben farizeus módjára éppen ők mondanak politikailag szalonképtelen mondatokat, ami persze szerintük teljesen normális.

A tiltakozó petíciót ide kattintva érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.