Kiforgatta Novák Katalin szavait a baloldali sajtó

Össztűz alá vették a balliberális sajtóorgánumok Novák Katalin családokért felelős minisztert kedden egy, az Axióma Facebook-oldalán közzétett videó miatt, amelyben a miniszter arról beszélt, hogy hogyan lehet ma sikeres és erős egy nő, illetve hogyan lehet nőként kiteljesedni. Zorigt Burtejin, az Amnesty International Magyarország nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó szakértője például mondatról mondatra cincálta szét és forgatta ki Novák Katalin szavait, amely ismét azt bizonyítja, hogy manapság a nőkről csak a balliberálisok gondolati rendszere alapján lehet nyilatkozni.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 16:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Éljük meg és élvezzük azt a csodát, hogy gondolkodó, alkotó nőként hivatásunkban is kiteljesedhetünk, és arra is kaptunk lehetőséget, hogy az élet adásának csodájában részesülhessünk! Életet adhatunk szüléssel, és valódi életet adhatunk a felelős gondoskodással is. Recept nincs, de az út ott van mindannyiunk előtt. Merjünk rálépni! – mondta egy ma délelőtt, az Axióma Facebook-oldalán közzétett videóban Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A videó tartalma alapján

a liberális sajtó a már ismert hangulatkeltő, lejárató recept szerint az eredeti szövegkörnyezetből kiragadott, s ezáltal készakarva félreértelmezett idézetekkel próbálta meg manipulálni az olvasóit.

Többek között a nőjogi küzdelmek céljainak lenullázásával, az egyneműek között köthető házasságok semmibe vételével, a kormány és a kormánytagok a polgárok párkapcsolati-családi kérdéseibe, életvezetésébe történő beleszólásával vádolták meg a minisztert, holott a nyilvánosságra hozott videó egyáltalán nem erről szólt.

Alább Novák Katalin videóban elhangzó szavait változtatás nélkül közöljük:

„Szeretek sütni, ritkán térek el a recepttől, és jó érzés tudni, hogyha a hozzávalókat a megadott módon és a megadott sorrendben összekeverem, nagyjából mindig ugyanazt a végeredményt kapom. Nehéz elrontani. Az élet nem ilyen. Nincsenek receptek, a kockázat is nagyobb. Más körülmények vesznek körül bennünket, különböző élethelyzetekben vagyunk, egymástól eltérő vágyakkal, adottságokkal. Ma arra keressük a választ, hogyan lehet sikeres, erős egy nő, hogyan teljesedhet ki? Talán egyszerűbb azt megnézni, mit ne tegyen: ne higgye el például, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyeznünk kellene a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kellene mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kellene rendelkeznünk, mint a másiknak. Ne higgye el azt sem, hogy választani kell a gyermekvállalás és a komoly szakmai munka, felelősségteljes beosztás között! Ne higgye el, hogy nem dönthet szabadon, vagy azt, hogy egy nő ne élhetné meg a kiteljesedését sokgyermekes anyaként úgy, hogy “csak” a családjának él.

A döntés a mi kezünkben van! Ez persze nem jelenti azt, hogy könnyű lenne meghozni ezeket a döntéseket. Éppen ellenkezőleg! Nehéz azt kimondani, hogy valakivel egy életre szóló házastársi szövetséget kötünk. Nehéz vállalni az ezzel járó felelősséget. A gyermekáldásra sem könnyű igent mondani, hiszen az lemondással, áldozatvállalással is jár, és ismét egy életre szóló felelősséget jelent. Nem könnyű nap mint nap gondoskodni egy családról úgy, hogy közben van egy munkánk, szerencsés esetben hivatásunk is. Nehéz áthidalni az évek során felmerülő problémákat, szembenézni a váratlan kihívásokkal.

Mégis ezek a nehéz döntések tesznek bennünket igazán erőssé! Mert erősek vagyunk! Annyi erőt kaptunk, hogy a vállunkra tett terheket elhordozhassuk, sőt meggyőződésem, hogy nekünk, nőknek annyi erő adatott, hogy még mások terheit is képesek vagyunk átvenni. Vállaljuk hát a felelősséget! Merjünk bátor döntéseket hozni! Ne mondjunk le a privilégiumainkról egy rosszul értelmezett emancipációs küzdelemben! Éljük meg a nők és férfiak közötti különbségből fakadó összhang szépségét és lehetőségét, merjünk igent mondani a gyermekre, merjünk jelen lenni ott, ahol senki más nem helyettesíthet bennünket. És merjünk örülni az életnek! Örüljünk, hogy nőnek születtünk. Örüljünk, hogy életet adhatunk, örüljünk, hogy megadatott számunkra a szeretet és a másokról való gondoskodás szépsége, örüljünk, hogy van kiért felelősséget vállalnunk. Örüljünk a szüleinknek, nagyszüleinknek, társunknak, gyerekeinknek, unokáinknak! Éljük meg és élvezzük azt a csodát, hogy gondolkodó, alkotó nőként hivatásunkban is kiteljesedhetünk, és arra is kaptunk lehetőséget, hogy az élet adásának csodájában részesülhessünk. Életet adhatunk szüléssel és valódi életet adhatunk a felelős gondoskodással is. Recept nincs, de az út ott van mindannyiunk előtt. Merjünk rálépni!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.