Kocsis Máté a baloldalnak: Önök minket akarnak legyőzni, nem a járványt

A Fidesz frakcióvezetője javaslatára néma felállással tisztelgett az Országgyűlés az egészségügyi dolgozók és az elhunytak előtt.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 14:45
KOCSIS Mt
Budapest, 2021. február 22. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. február 22-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán, az oltási program erdedményes – hívta fel rá a figyelmet napirend előtti felszólalsában Kocsis Máté a Parlamentben hétfőn.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: minden oltás jó, amit az is bizonyít, hogy csökken a megbetegedések száma, és szemben más uniós országokkal, lépésről-lépésre oldják föl a korlátozásokat hazánkban.

A kormány időben lépett és szerezte be a vakcinákat, így lehet, hogy 37 százalékos az átoltottság Magyarországon, míg 21 százalék csak az uniós az átlag – hívta fel rá a figyelmet Kocsis Máté, aki szerint

a baloldal rendszeresen csak a támadási felületet keresi. – Önök minket akarnak legyőzni, és nem a járványt – mondta az ellenzéknek a Fidesz frakcióvezetője, és kijelentette: – Szívtelen és lelketlen politika ez. Ezt követően Kocsis Máté javaslatára az országgyűlés egyperces néma felállással tisztelgett az egészségügyi dolgozók és a járványban elhunytak emléke előtt.

Válaszában Rétvári Bence emlékeztetett: a WHO európai regionális igazgatója példaértékűnek nevezte a magyar oltási programot, és azt mondta, a vakcinák kérdése túlmutat a geopolitikán. Ezeket a szavakat a baloldal képviselői nem hallják meg – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, majd hosszan sorolta az ellenzék oltásellenes megnyilvánulásait.

A politikus kiemelte, hogy az átoltottság hazánkban jóval az európai átlag felett alakul, pedig a baloldal mindent megtett, hogy ez ne így legyen. – Halákampányt folytatnak, ami elfogadhatatlan – szögezte le Rétvári Bence.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.