Már 1,8 millió felett jár a beoltottak száma

Folyamatosan emelkedik a magyar lakosság átoltottsága: már 18,5 százalékos ez az arány, amivel továbbra is az uniós ranglista második helyén áll hazánk. Tegnap több mint tízezer új megbetegedést regisztráltak.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 03. 27. 10:14
SZKELY va
Szolnok, 2021. március 27. Székely Éva körzeti ápolónõ beolt egy nõt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával Hoksári László háziorvos szolnoki rendelõjében 2021. március 27-én. MTI/Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az oltás,

már 1 870 631 fő a beoltottak száma, ebből 667 303 fő már a második oltását is megkapta

- közölte a Koronavírus.gov.hu. A kormányzati tájékoztató portál szerint továbbra is a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak.

Mint írták,

az elmúlt 24 órában 10 167 új beteget regisztráltak,

ezzel a járvány kezdete óta összesen 624 779 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 253, többségében idős, krónikus beteg, így

az elhunytak száma 19 752 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 393 999 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 211 028 főre emelkedett. Kiderült az is, hogy jelenleg 11 779 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 18,5 százalékot, szemben a 10,2 százalékos uniós átlaggal.

Veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás.

A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is – közölték.

(Borítókép: Egy körzeti ápolónő beolt egy nőt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával. MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.