Meggondolta magát a Színművészeti több vezetője

Upor László rektorhelyettes és néhány vezetőségi tag mégis hajlandó tárgyalni Vidnyánszky Attilával.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2020. 09. 02. 15:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délután kettőre a Nemzeti Színházba megy a Színház- és Filmművészeti Egyetem több vezetője – tudta meg az Origó. Mint ismert, Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök többször próbált tárgyalni a Színművészeti korábbi, de még hivatalban levő vezetőivel, ők viszont elzárkóztak. A vezetőség erősen megosztott, egy részük nem hajlandó semmilyen párbeszédre, Upor László rektorhelyettes viszont igen.

Mint azt lapunk is megírta, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfő éjjel elfoglalták az egyetemet, kedden délután megtartott sajtótájékoztatójukon pedig többek között garantált autonómiát, valamint a jelenlegi kuratórium lemondását követelték. Mint ismert, az egyetem szeptember elsejétől alapítványi fenntartású magánegyetemként működik tovább, azonban a döntést az egyetemi vezetés és a hallgatók sem hajlandók elfogadni. Hétfőn és kedden az egyetem vezetése és szenátusa, valamint az intézmény több tanára is lemondott.

Az Origó cikkében rámutat:

a tüntetésszerűség mögött a baloldali pártok és képviselőik sorra felfedezhetők, Gyurcsány Ferenc fenyegetőzésétől kezdve a Jobbikon át Demszky Gáborig. Gyurcsány Ferenc felesége egyenesen Brüsszel segítségét kérte, hogy avatkozzanak közbe.

Míg korábban a Színművészeti vezetői határozottan elutasították a Vidnyánszky Attilával történő tárgyalást (nem mentek el a múlt héten a korábbi fenntartó, az ITM vezetőihez sem), az Origó úgy tudja, mára erősen megosztottá váltak: Upor László rektorhelyettes, egy másik vezető, Bagossy László mégis elfogadta Vidnyánszky Attila meghívását.

Információk szerint Upor Lászlóék hangfelvételt akarnak készíteni a megbeszélésről, ebbe pedig Vidnyánszky Attila (és a kuratórium is) beleegyezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.