Novák Katalin: A média partner lehet a családok szolgálatában

Az államtitkár szerint a kormány komoly anyagi segítségén túl szükség van a családbarát szemlélet megjelenítésére, a közösség elismerésére is, és ebben segíthet a média.

Csekő Imre
2019. 06. 18. 13:25
NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. februr 11. Novk Katalin csald- s ifjsggyrt felels llamtitkr sajttjkoztatn ismerteti a kormny j csaldpolitikai intzkedseit az Emberi Erforrsok Minisztriumban 2019. februr 11-n. Jlius elsejtl lehet ignyelni a csaldi otthonteremtsi kedvezmny (csok) kamattmogatott hitelt hasznlt laks vsrlshoz s a nagycsaldosok autvsrlsi tmogatst is, valamint a jlius elseje utn szletett gyerekek utn ignyelhet a gyerekvllalsi tmogats. MTI/Bruzk Nomi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem mindegy, hogy a fiatalok, a nézők, hallgatók, milyen értékekkel találkoznak, milyen kontextusban mutatja be nekik a családi életet a média – mondta a családügyi államtitkár a Kopp Mária Intézet rendezvényén kedden.

Novák Katalin felidézte: a magyar kormány 2010-ben a válság után új utat választott, és a családokat állította a középpontba. A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) 2018 novemberétől indította útjára a családok szolgálatában elnevezésű műhelykonferencia-sorozatot, amelynek negyedik rendezvényén a médiának a családok életében játszott szerepét vizsgálták.

– A kormánynak partnerekre van szüksége a családok támogatásában – mondta a konferencián a családügyi államtitkár, kiemelve, hogy a családszervezetek, az egyházak, az önkormányzatok, valamint a tudományos és a gazdasági élet szereplői mind segíthetik a családbarát ország kialakítását. Kifejtette, az objektív tájékoztatáson túl, az is fontos, hogy az egyes médiumok milyen értékeket közvetítenek. Az államtitkár szerint a kormány komoly anyagi segítségén túl szükség van a családbarát szemlélet megjelenítésére, a közösség elismerésére is, és ebben segíthet a média.

Novák Katalin a Magyar Nemzetnek azt is elmondta, a média a szülők felelősségét tovább erősíti, hiszen meg kell tanítani a gyermekeknek, hogy miként viszonyuljanak ehhez a világhoz. – Meghatározó a sajtó szerepe abban, hogy az élethez leginkább közelítő, nem túl tragikus, ugyanakkor nem is túlzottan szirupos képet fessen a családokról. A családi élet értékeinek és örömének objektív bemutatása olyan szolgálata lehet a médiának, amellyel hozzájárulhat, hogy a családi értékek ne sérüljenek – fogalmazott az államtitkár.

A konferencián Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: újra divatossá válhat gyermeket nevelni, ami jó dolog, és ennek a hangulatát át lehet adni az embereknek szemben azzal a liberális felfogással, ami a családi életet hosszú éveken keresztül csak nyűgként mutatta be. Kovács Zoltán szerint a nemzetközi médiában a magyar családpolitika elleni első negatív reakciók át fognak fordulni megértésbe.

Abszurd helyzet, hogy arról kell beszélni, ami természetes, azt kell népszerűsíteni, ami normális, de sajnos a hagyományos család egyre inkább támadás alatt áll – fogalmazott beszédében Szánthó Miklós, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki hangsúlyozta, hogy az alapítvány minden sajtóterméke a keresztény kultúra védelmét, és a hagyományos család értékeinek hangsúlyozását tartja szem előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.