Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 23., péntek, Lenke napja
HÍR TV - Publi CafeNemet mondani egy agresszív lobbi nyomására.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-a-korhazak-birni-fogjak-a-terhelest-8939579/

Orbán Viktor: A kórházak bírni fogják a terhelést

A meghozott óvintézkedések révén az egészségügyi rendszer bírni fogja a terhelést, a kórházi dolgozók állni fogják a sarat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények című műsorában.

– Ha úgy megy tovább minden, ahogy eddig, akkor 50 százalék esély lett volna arra, hogy kibírják a terhelést a kórházak. A meghozott intézkedések révén azonban ez az esély 99,9 százalék – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. A kormányfő szerint kórházi ágy, maszk, védőfelszerelés és lélegeztetőgép van elég, orvosok is vannak, de nem elegen, ezért kellett szigorítani az óvintézkedéseken.

A miniszterelnök úgy vélte: ha az emberek nem segítenek, a legjobb intézkedés is hamvába holt, most azonban úgy látta, meg lehet hozni olyan szigorú intézkedéseket is, amilyenre az elmúlt harminc évben nem volt példa.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a járványkezelésben az osztrákok laborként működnek hazánk számára, mert előttünk vannak egy héttel.

A kormányfő úgy vélekedett: hősies állapotban van a magyar egészségügyi rendszer. – Az orvosok, ápolók, kisegítők emberfeletti, erőn feletti munkát végeznek. Azonban, ha minden úgy ment volna, ahogy eddig, akkor elestek volna a gyógyítás frontján, kapitulálniuk kellett volna – fogalmazott.

A miniszterelnök kijelentette: a meghozott óvintézkedések révén a magyar egészségügyi rendszer bírni fogja a terhelést, a dolgozók állni fogják a sarat. – Csak a köszönet és a hála nyelvén beszélhetek az orvosokról, ápolókról, kórházi dolgozókról – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az idősek veszélyben vannak, de ha meglesz a vakcina, akkor

mi terítjük le a vírust, nem ő terít le minket.

Hozzátette: olyan gyógyszereket szerzett be a kormány, amelyek segítenek a vírus támadását elviselni, és elviselhetővé teszik a betegség lefolyását.

– Most elegendő a gyógyszerkészlet, de folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok – számolt be a miniszterelnök, kiemelve: nagyon jó orvosaink és ápolóink vannak, de sajnos sokan közülük is megfertőződtek a vírussal.

Az iskolák nyitva tartása kapcsán Orbán Viktor úgy fogalmazott: a közvéleményben különböző álláspontok léteznek,

egy masszív többség azonban úgy gondolja, hogy az országnak működnie kell a járvány idején is.

– Nehéz, embert próbáló, inkább szomorú, mint erős pillanat a mostani – mondta, megjegyezve: nem érti azokat, akik a kijárási tilalom bevezetése előtti utolsó pillanatban búcsú-összejöveteleket szerveztek.

A védelmi szabályok betartatása kapcsán a kormányfő úgy vélekedett: jó, ha a rendőreink emberségesek, de ne legyenek puhák.
Közölte azt is: tavasszal a rendőrök helytálltak, most pedig vegyes járőrözés lesz, ami azt jelenti, hogy a rendőrök és a katonák együtt intézkednek majd, a katonáknál pedig fegyver lesz.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy olyan vakcina, ami mind a négy akadályon átment, még nincs a világon, olyan viszont, ami három próbát kiállt, több is van. – Nekünk mind az Európai Unióval, mind az oroszokkal, mind a kínaiakkal van kapcsolatunk – mondta.

Kifejtette: a koronavírus elleni oltás nem kötelező, hanem önkéntes lesz. Hozzátette:

bármelyik oltásról legyen is szó, december végén, illetve januárban még csak kis mennyiségben lesz elérhető a vakcina.

A miniszterelnök rámutatott, hogy a most meghozott szigorítások hatásának érzékeltetéséhez legalább két hét szükséges.
– Karácsony idén is lesz, mert Jézus Krisztus idén is megszületik, az a kérdés, hogy hányan leszünk ott együtt ebben a pillanatban. Most ezt még nem tudom megmondani – fogalmazott, hozzátéve: nem akar elhamarkodott ígéreteket tenni, de

Európa néhány jól védekező országa, köztük Magyarország, a karácsonyt már remélhetőleg szabadabban töltheti.

– Két hét múlva tudom megmondani, hogy lehet-e tíz főnél nagyobb létszámú családi rendezvényeket tartani – mondta.

Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy hamarosan újabb gazdasági intézkedéseket hoznak, amelyek segíteni fogják a vállalkozásokat, hogy azok talpon maradjanak ebben a nehéz helyzetben is.

– Adókat akarunk csökkenteni, több pénzt akarunk a vállalkozásoknál hagyni – szögezte le.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Rádióinterjú

Orbán Viktor: Igazságot Magyarországnak!
Ha Brüsszel nem támad meg bennünket, akkor nem lenne népszavazás – rögzítette szokásos reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök.

Látványos kezdet

Megnyitották a tokiói olimpiát
A magyar csapat volt a 143. a nemzetek bevonulásakor.
Czeglédy hosszú időre elbúcsúzhat az ügyvédi pályától?
Budai Gyula újabb fegyelmi eljárás lefolytatására kérte a Vas Megyei Ügyvédi Kamarát Gyurcsány Ferenc ügyvédje kapcsán.

Poszt-trauma

Emberek halálát használja a 444 az oltások lejáratására
Az álhírportál szorgos kis stábja a sikeres oltási programot vérfürdőként tálalja olvasóinak.

Poszt-trauma

A csendes többség túlél Budapesten
Magyarország nagyobbik felében a többséget megilletik mindenféle jogok, ám Budapesten ez nem így van.

Poszt-trauma

A Pride-ra toboroznak, az uniós pénzekről hallgatnak
Nettó hazugságokkal hangolják az embereket a kormány ellen Fekete-Győrék, miközben a pénz ügyében nincs más, csak lapítás.

Aktuális

A győri gyár öthengeres csúcsmodellje
A márkához méltó színvonalon kidolgozott és megépített SUV, amely tiszteletben tartja az gyártó hagyományait és a vásárlók igényeit.

Fricz Tamás blogja

A globalista ultraliberálisok a homoszexuális propagandát európai alapértéknek hazudják
Kulturális és értékbeli vasfüggöny hullott le ismét Európa közepén. És ezt a vasfüggönyt nem mi húztuk le.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!