Plagizált Scarlett Johansson-interjút adott le a Nők Lapja hollywoodi riportere

Návai Anikó szerint minden újságírónak joga van korábban készült beszélgetések és interjúk részleteit felhasználni.

Magyar Nemzet
Forrás: Kreatív.hu2021. 07. 29. 16:30
Ghost In The Shell Korean Red Carpet Fan Event
Scarlett Johanssont ázsiai karakter szerepéért büntették Fotó: Han Myung-Gu Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TheWrap angol nyelvű magazin birtokába jutott az az e-mail, amelyet Návai Anikó a világsztár sajtósának küldött, és amelyben beismerte, hogy egy 2020-as anyagból vett át részleteket a Fekete Özvegy budapesti forgatásáról, kihagyva a forrásmegjelöléseket.

Az újságíró a TheWrap-nek adott nyilatkozatában azzal védekezett, hogy minden újságírónak joga van régebbi beszélgetéseket vagy jegyzeteket felhasználni egy új anyag készítése során.

 

A Budapesten forgatott Fekete Özvegy című film promóciója kapcsán (nem) készült interjú Scarlett Johanssonnal
Fotó: IMDB

„A Nők Lapjának leadott anyagban minden magyar olvasó számára egyértelmű, hogy a szöveg több, korábban Johanssonnal készített interjú alapján íródott” – idézi a Kreatív.hu Návai Anikó fejtegetését.

Az újságíró egyébként annak a Hollywood Foreign Press Associationnek (Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége) a tagja, amelynek a botrányos ügyei miatt Scarlett Johansson nem adott interjút a Fekete Özvegy promóciója során, amit a színésznő ügynöksége nyilvánosan is megerősített – írja a portál.

A plagizált interjúval kapcsolatban a Nők Lapja főszerkesztője, Vass Virág úgy fogalmazott: Návai úgy adta le az anyagot a lapnak, hogy annak alapját egy Johanssonnal készített friss beszélgetés adja.

– Korábbi együttműködésük miatt nem is kételkedtem ebben

– mondta a főszerkesztő, aki arra is rámutatott, hogy az interjú végén ott volt a beszélgetés időpontja: 2021. június 15.

Vass Virág úgy fogalmazott a TheWrap-nek tett nyilatkozata során, hogy az újságíró hatalmas hibát követett el és minden kapcsolatot megszakítanak vele. Emellett tájékoztatni fogják az olvasókat az ügyről és minden érintettől elnézést kérnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.