Századvég: Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

A Jobbik támogatottsága mindössze 9 százalék, míg az MSZP-Párbeszéd bázisa 7 százalék. Az LMP és a Momentum Mozgalom tábora sem tudott kimozdulni a holtpontról, jelenleg 3 százalékon állnak.

Forrás: MTI2019. 04. 23. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutatási eredmények szerint a baloldal és a Jobbik közeledése nem hozott áttörést, míg a Fidesz-KDNP még növelni is tudta támogatói bázisát. Ha most vasárnap lennének a választások, a teljes népesség 36 százaléka adná a voksát a kormánypártokra.

Az ellenzéki erők marginalizálódását mutatja, hogy a Jobbik támogatottsága mindössze 9 százalék, míg az MSZP-Párbeszéd bázisa 7 százalék. Az LMP és a Momentum Mozgalom tábora sem tudott kimozdulni a holtpontról, jelenleg 3 százalékon állnak. Ebben a közegben a DK-ra 5 százalék, a Mi Hazánk Mozgalomra 1 százalék, egyéb politikai pártokra pedig 2 százalék szavazna, míg a bizonytalanok aránya 34 százalékra csökkent. A Fidesz-KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is kiemelkedő, 54 százalékon áll a pártszövetség. A Jobbik támogatottsága 14 százalék, az MSZP-Párbeszédé 10 százalék. A Demokratikus Koalíciót a biztos szavazó pártválasztók 9 százaléka, az LMP-t és a Momentum Mozgalmat 4 százaléka támogatja. A Mi Hazánk Mozgalom ebben a közegben 2 százalékon, míg egyéb pártok 3 százalékon állnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.