Terel a hazánkat bíráló szexuális bűnöző

– Ne a hírvivőt támadják, a problémával foglalkozzanak – így reagált a Hvg.hu megkeresésére Cyrus Engerer máltai munkáspárti politikus, aki a gyermekvédelmi törvény témafelelőseként az európai értékek állítólagos védelmére hivatkozva rendszeresen fogalmaz meg éles kritikákat Magyarországgal szemben.

2021. 07. 07. 18:43
null
EP Plenary session - Council and Commission statements - The new LGBTIQ Equality Strategy Fotó: Alexis HAULOT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cyrus Engerer máltai homoszexuális EP-képviselőt, a magyar gyermekvédelmi törvény uniós témafelelősét 2014-ben kétéves felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték hazájában, miután az korábbi élettársát, Marvic Camillerit előre eltervezett szándékkal kívánta köznevetség tárgyává tenni, amikor 2010-ben pornográf felvételeket terjesztett róla az interneten. A hírt lapunk írta meg a napokban.

A botrányos hírek kapcsán a Hvg.hu azt szerette volna megtudni, hogy Cyrus Engerer megerősíti-e az elhangzott állításokat, ugyanakkor az elítélt férfi egy rövid, kitérő válasszal rázta le a balliberális hírportált. A máltai politikus nem cáfolta a Magyar Nemzetben megjelent információkat, hanem kijelentette, hogy az autokraták a hírvivőt támadják ahelyett, hogy a problémával foglalkoznának. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem fogja abbahagyni a munkáját, mondván a magyarországi LMBTQ-közösség nem érdemel mást, mint egyenlőséget. Nem meglepő módon a Hvg.hu nem is firtatta tovább a témát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.