Trágárság és kínos magyarázkodás a balliberális vezetésű Pécsett

Hivatásos szarkeverőknek nevezte az önkormányzati tulajdonú Pécsma.hu portál főszerkesztője a kritikusokat.

2020. 09. 09. 15:36
Pterffy Attila
Budapest, 2019. szeptember 30. Péterffy Attila pécsi ellenzéki polgármesterjelölt beszél a több város ellenzéki polgármesterjelöltjének közös, a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. szeptember 30-án. A tájékoztatón részt vett Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt, aki kijelentette, hogy az október 13-i választás arról is szól, hogy lesz-e még egyáltalán önkormányzatiság, önkormányzati politika. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatásos szarkeverőknek nevezte a balliberális vezetésű pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsma.hu portál főszerkesztője azokat, akik azt írták: Péterffy Attila polgármester kitiltaná a bringásokat a belváros sétálóutcáiból. A baranyai megyeszékhely első embere a megújult Ferencesek útja átadásán – a Pécsma.hu tájékoztatása szerint is – arról beszélt, hogy „szeretnék újra a fókuszba helyezni azt a törekvésüket, hogy a város sétálóutcáiból fokozatosan kivezessék a járókelőket, babakocsival közlekedő családokat veszélyeztető biciklis forgalmat”.

Azt már a Pécsaktuál.hu írta meg, hogy Péterffy Attila bejelentése után sokan komoly felháborodásuknak adtak hangot, elsősorban azért, mert úgy vélték, nincs megfelelő alternatívája jelenleg a belvárosi bringázásnak. – Vagyis a jelenlegi kerékpárutak nem váltják ki a belvárosi sétálóutcákat – tették hozzá.

Ennek hatására Péterffy Attila polgármester a Facebook-oldalán azt írta: menetrend szerint érkezett a csúsztatás a fideszes médiától. Emellett Pécs első embere kijelentette: nem tiltják ki a kerékpárosokat a belvárosból, csak a figyelmeztetik a gyalogosokat, főként a kisgyermekes anyukákat és időseket veszélyeztető, féktelenül száguldozó kerékpárosokat. Hozzátette: új közlekedési kultúrát próbálnak teremteni.

Ebből két dolog következik: Péterffy Attila visszavonulót fújt, vagy a Pécsma.hu munkatársa olyan nyilatkozatot tulajdonított a balliberális polgármesternek, ami nem hangzott el. Bármelyik is az igaz, a Pécsma.hu nehéz helyzetbe került, mert vagy félretájékoztattak, esetleg követniük kellett a polgármester álláspontjának megváltozását. Talán ezt a helyzetet viselte nehezen Nimmerfroh Ferenc, a Pécsma.hu főszerkesztője, és ezért sértegette azokat, akik tisztázni próbálták a zavaros ügyet. Bár azóta volt ideje lehiggadni, bocsánatot utána sem kért, csak Facebook-hozzászólásban pontosította: a tiltakozó bringásokat nem nevezte szarkeverőknek.

Mint azt korábban megírtuk, a szintén balliberális vezetésű Szombathelyen az egyik polgármesteri hivatali dolgozó a miniszterelnökre tett obszcén megjegyzést. Beszámoltunk arról is, hogy a közelmúltban Tetlák Örs, a szintén balliberális vezetésű Érd alpolgármestere kocsmai stílusban káromkodott a helyi közgyűlés ülésén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.