Újabb feljelentés a kispesti botrányok miatt

Tényi István is feljelentést tett a Magyar Nemzet és a Hír TV által nyilvánosságra hozott kispesti kép- és hangfelvételek ügyében. A felvételeken egy kerületi szocia­lista képviselő és köre beszélgetnek többek között korrupciógyanús ügyekről.

2019. 10. 12. 6:55
null
Fotó: ruzsaistvan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb feljelentés született a Magyar Nemzet és a Hír TV által közzétett kép- és hangfelvételek kapcsán, amelyeken Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő korrupciógyanús ügyekről beszél. Tényi István költségvetési csalás gyanúja miatt fordult a hatóságokhoz. A PestiSrácok.hu (PS) online portál szerint a NAV elutasította a feljelentést, ám a Fővárosi Főügyészség úgy tájékoztatta a PS-t, hogy hivatali visszaélés és kábítószerrel való visszaélés miatt a dokumentumot az adóhatóság a BRFK-hoz továbbította. Rab Ferenc, a főügyészség helyettes szóvivője közölte azt is, hogy az elutasító határozatot és az eddig keletkezett iratokat az ügyészség bekérte azért, hogy megvizsgálja, megalapozott volt-e a NAV-nál a feljelentés elutasítása.

Az ügyben korábban feljelentést tett a Transparency International. A szervezet közölte: ha a kiszivárgott felvételek valódiak, akkor joggal feltételezhető, hogy mind a kerületi vagyonkezelő vezetője, mind a kispesti polgármester érintett lehet olyan korrupciós bűncselekményekben, amelyekben helyi vállalkozók a megbízás elnyerése érdekében különböző százalékokat „osztottak vissza” a tisztségviselőknek.

Az ügyben – állítása szerint – feljelentést tett Gajda Péter (képünkön) kispesti polgármester is.

– Nyilván nem esik jól, de az összes olyan vád, amely engem korrupciós ügyekbe kever, valótlan. Meg is tettem a szükséges jogi lépéseket, feljelentést tettem rágalmazásért és becsületsértésért. A kormánypárti sajtó állításai hazugságok – nyilatkozta a Népszavának a politikus.

A Magyar Nemzet szerdán megkereste a ­BRFK-t, hogy folyik-e nyomozás vagy vizsgálat a hangfelvételek ügyében. Másnap telefonon érdeklődtünk. Kérdésünkre péntek estig nem kaptunk választ.

Az viszont biztos, hogy a rendőrség nyomoz egy kispesti korrupciós ügyben. A lapunk által megszerzett hangfelvételektől függetlenül egy megkárosított vállalkozó feljelentést tett ismeretlen személy ellen, ám a dokumentumban nevesítette Lackner Csabát és Somogyi Lászlót. K. G. volt az az alvállalkozó, aki a kispesti Almavirág tér felújítását végezte. A projektben 1,7 millió forintnyi pótmunka keletkezett, amelyet K. G. el is végzett, ám ennek ellenértékét már nem kapta meg. A vállalkozó szerint a projekt túlárazott volt, a 19 millió forintért meghirdetett munka mintegy 14 millió forintba került. A hatóságok ebben az ügyben biztosan nyomoznak.

A témához kapcsolódó cikksorozatunkat az alábbi linkeken érhetik el:

1. Karácsony jelölttársai tudják, hogy kell évente százmilliót keresni

2. Mr. Negyven Százalék is ott van Karácsony csapata körül

3. Kulcsszerepben Karácsony szövetségeseinek strómanja

4. Mesés külföldi ingatlanokban állnak a kispesti közpénzek?

5. Az ellenzék csak üzletként tekint az összefogásra Kispesten

6. Egy kispesti történet

+ A témához kapcsolódó további cikkeink

Tudott-e Gajda Péter a korrupciógyanús összefonódásokról?

Dódity Gabriella: Nehéz elhinni, hogy Gajda semmiről sem tudott

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.