Valószínűleg koalíciós partnerre lesz szüksége Zelenszkij pártjának

A kormányalakításhoz valószínűleg koalíciós partnerre lesz szüksége Volodimir Zelenszkij pártjának, amely az előzetes eredmények szerint megnyerte a vasárnapi ukrajnai parlamenti választást – mondta Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 07. 22. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök eddigi kijelentései arra utalnak, hogy szakértői kormányt szeretne felállítani, és olyan pártokkal nem szívesen köt szövetséget, amelyek eddig fontos szerepet játszottak az ország életében.

Azt mondta, a központi választási bizottság eddig a szavazatok 30 százalékát dolgozta fel, ami szerint Zelenszkij Nép Szolgája (Szluha Narodu) nevű pártja 43 százalék körüli eredménnyel vezet. Ez alapján egyértelmű, hogy a többi parlamentbe jutó párt nem közelíti meg Volodimir Zelenszkij pártjának népszerűségét – fűzte hozzá.

Egyelőre bizonytalan, hogy a parlament felét kitevő egyéni körzetekben milyen eredmények születnek, de Volodimir Zelenszkij pártjának mindenképpen nagyon erős pozíciója lesz az ukrajnai parlamentben – értékelt Fedinec Csilla.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.