időjárás 18°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Múzeumból előszedett Tatra-villamosok járnak Drezdában az alkatrészhiány miatt álló újak helyett

Forrás: Autó-Motor
2022.07.05. 19:47
borítókép

Az ellátási láncok problémái a közösségi közlekedést is érinti, a Drezdai Közlekedési Vállalat például nem tud pótalkatrészeket szerezni a modern villamosokhoz.

Július 1-től előreláthatólag 2 hónapon keresztül Tatra-villamosok járnak majd a drezdai 3-as és 9-es vonalon, mert a modern járműveket alkatrészhiány miatt le kellett állítani, és buszok sincsenek a pótlásukra.

Az 1967-1984 között gyártott 5 szerelvényt 2 évvel ezelőtt állították le, mert nem alacsony padlósak, így nem akadálymentesek, műszakilag a több millió kilométeres futásteljesítmény ellenére nincs velük probléma – talán ezért is kerültek parkolópályára ahelyett, hogy leselejtezték volna őket. 4 szerelvény közlekedik majd folyamatosan, az 5. tartalék, és úgy állítják be azokat a 3-as és 9-es villamosvonalon, hogy felváltva közlekednek majd alacsony padlós járművekkel. Úgy számolnak, az őszre megérkeznek majd a modern villamosok üzemeltetéséhez szükséges alkatrészek, és előreláthatólag szeptember 1-től újra pihenőpályára kerülnek majd a Tatra-villamosok, amelyek anno az Ikarus buszokkal együtt gondoskodtak a német nagyváros működéséről - olvasható az Autó-Motor cikkében.

Fotók forrása: AUTÓ-MOTOR