Íme a zöldborsós amerikai palacsinta – Próbálja ki!

Higgye el, megéri kipróbálni. Ha egyszer elkészíti, azután hetente fogja enni.

null

Mindannyian imádjuk a palacsintát, de elsőre rendszerint két dolog ugrik be nekünk ezzel az étellel kapcsolatban. Egyrészt, hogy hizlal, másrészt, hogy édes. Pedig a palacsintát nem csak az izéért, hanem az állagáért is imádjuk, és az élményt simán visszaadhatjuk sós, zöldséges, alacsony kalóriatartalmú változatok segítségével is. Íme a könnyű, tavaszi, szuperegészséges változat, a zöldborsós amerikai palacsinta – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

HOZZÁVALÓK:

(4 fő részére)

A palacsintához:

  • 25 dkg friss zöldborsó
  • 6 g só
  • bors, ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 3 dkg liszt (helyettesíthető gluténmentes változattal is!)
  • 2 ek olívaolaj plusz 2 a sütéshez.
  • 4 szál újhagyma
  • A mártáshoz:

  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek extraszűz olíva olaj
  • ELKÉSZÍTÉS:

  • Főzzük letakarva, kevés vízben a zöldborsót addig, míg megpuhul, kb. 3-5 percig. Szűrjük le.
  • Nyomjunk a joghurtba a fokhagymát, adjuk hozzá az olajat és sózzuk ízlés szerint. Keverjük össze és tegyük félre.
  • Tegyük egy aprítógépbe a túrót a tojással, a liszttel, 2 ek olajjal és a sóval, majd turmixoljuk homogén masszává. Önthető állagot kell kapnunk, ha nagyon sűrű, lazítsuk fel pár evőkanál vízzel.
  • Keverjük a tésztához a vékony karikákra vágott újhagyma ¾-ét és a zöldborsót.
  • Egy vastag fenekű lábasban hevítsünk 2 ek olajat közepesen forróra.
  • Tegyünk egyszerre kb. ½ dl-nyi tésztahalmokat a serpenyőbe egymástól megfelelő távolságban.
  • Süssük a palacsintákat addig, míg a tetejük buborékossá válik, kb. 3 percig, majd fordítsuk őket meg és süssük a másik oldalukat is aranybarnára, kb. 2 perc alatt.
  • Tálaljuk azonnal, újhagymával megszórva, a fokhagymás joghurttal.
  • Az eredeti cikk a zöldborsós amerikai palacsinta bemutatásával elérhető a Mindmegette oldalán.

    Korábbi cikkünkben egy olyan finomságot mutattunk be, ami ráadásul egészséges is és amiből nem lehet eleget készíteni: főtt spárga fűszeres házi majonézzel. Ha nem akarunk a hollandival időt tölteni, a spárgát akkor is fel tudjuk öltöztetni, akár egy finom, fűszeres házi majonézzel.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.