A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

Nemzeti finomság, de a mai napig vita folyik róla, ki találta fel.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A Gundel-palacsinta töltelékéhez a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a rumot (vagy rumaromát) és a tejszínt egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük.
  2. A csokoládét pár másodperc alatt a mikróban megovasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a tejszínt.
  3. A kisült palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, majd mindegyiket háromszög alakúra hajtogatjuk. Végül meglocsoljuk őket a csokoládéöntettel, és megszórjuk egy kevés tört dióval.

IDE KATTINTVA megnézhetik videón is, hogy készül.

Borítókép: Gundel-palacsinta egyszerűen (Fotó: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.