Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 20., kedd, Vendel napja
HÍR TV – SajtóklubHol máshol, mint Franciaországban...

Címke: budapest ostroma

8 cikk 1/1 oldal

Öngyilkosok lettek, mert féltek a szovjetektől

Hány civil halt meg 75 évvel ezelőtt az ostromkor és mi okozta a tömeges öngyilkossági hullámot? Erről és sok másról beszélgettünk Mihályi Balázzsal az új könyve kapcsán.

Szabó Dezső: Nem lehet a halál egy nemzet célja

A hetvenöt éve elhunyt magyar író, esszéista manapság egy ­kissé Wass Albertre hasonlít, abban az értelemben, hogy több embernek van róla véleménye, mint ahányan olvasták.

Karácsony Budapesten

Vajon mi lett volna a büszke Nyugattal, ha hozzájuk is – Párizsba, Brüsszelbe – Sztálin nagy természetű ármádiája viszi el a „népi demokráciát”? De megnéztem volna!

Az oroszok már a spájzban voltak

Éppen 75 éve kezdődött Budapest ostroma. Az ember azt hinné, mindenki az óvóhelyeken lapult. Pedig dehogy: még december 24-én, szenteste délelőttjén is rendeztek élvonalbeli futballmérkőzést.

Budapest ostromának emlékeit keresik

Hetvenöt éve, ’44 karácsonyán vették körbe a szovjet csapatok Budapestet. Ám a főváros ostromának története a közvélekedéssel ellentétben nem fejeződött be a február 11-i kitöréssel.

A pusztítás lágy fényei

A második világháború egyik tragikus záróakkordja volt Budapest 1944–45-ös ostroma, amit Tóth László a Hadtörténeti Intézet és Múzeum közreműködésével újszerű nézőpontból láttat.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …