Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 30., hétfő, Zalán napja
HÍR TV - Bayer show:Az ellenzéknek mindig van másik problémája

Címke: charles michel

28 cikk 1/3 oldal

Az EU 15 napot biztosít a gazdasági krízis megelőzését célzó uniós szintű válasz kidolgozására

Az Európai Unió 27 tagországának vezetői csütörtökön, éjszakába nyúló tanácskozásukon abban állapodtak meg, 15 napot biztosítanak az euróövezet pénzügyminisztereinek, hogy közös uniós szintű választ találjanak a koronavírus-járvány okozta gazdasági krízis megelőzésére – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a tagállami vezetők videokonferencia keretében tartott csúcsértekezletét követően.

Bezárkózik az Európai Unió

A járványhelyzet miatt az Európai Unió történetében eddig példátlan mértékű beutazási tilalomról döntöttek a tagállamok vezetői kedden. Legalább harminc napra lezárják az EU külső határait.

Görögország megvédi az EU határait

Nem csökken a migrációs nyomás Görögországon. Az EU határ­államát pajzsnak nevezték az ­uniós intézmények vezetői, amikor tegnap a görög–török határ térségé­ben jártak.

Márciusban folytatódik a büdzsévita

Az EU-csúcs egyik legtöbbet idézett mondata Emmanuel Macrontól származik, aki a tagállamok közötti elveszett bizalomról beszélt.

Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs

Nem sikerült megállapodni az EU következő hét évi keretköltségvetéséről, az álláspontok sem közeledtek egymáshoz, így kora este véget ért az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben.

EU-csúcs: ki pénzelje a célokat?

A rendkívüli EU-csúcson a magyar érdeket Orbán Viktor képviseli, aki már délelőtt egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …